Započele prijave za 3. Jasenovačku utrku

Written by on 19 srpnja, 2023

Jasenovac, malo mjesto na obali rijeke Save, 26. kolovoza bit će po treći put domaćin Jasenovačke utrke na kojoj se očekuju trkači, rekreativci i sportaši iz cijele Hrvatske.

Utrka će imati natjecanja u tri kategorije:
 Utrka za rekreativce/sportaše na 10.000 m
 Utrka za građane/sportaše na 5.000 m
 Utrka za djecu školskog uzrasta 200m
 Utrka za djecu predškolskog uzrasta 100m

Na utrkama od 10.000 i 5.000 mogu sudjelovati sve odrasle osobe bez obzira trče li rekreativno ili ne. Obje utrke su rekreativno-natjecateljskog karaktera, rekreativnog jer je sport i provođenje slobodnog vremena brinući se o vlastitom zdravlju, poboljšavajući opće stanje organizma i razvijajući psihofiziološke karakteristike, a natjecateljskog jer se koristi kao dopuna treningu i poboljšanje sposobnosti profesionalnih sportaša, za svakoga ponešto.

“Cilj utrke je kao i svake godine do sada, okupiti što veći broj zaljubljenika u ovaj predivan sport, potaknuti sportski duh te promicati zdrave navike i zdrav način života, a sve to uz dobru atmosferu i zabavu“, istaknula je Sanja Radić Jakovljević, predsjednica udruge Društvo za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac koja je, organizator utrke.

Ove godine u mogućnosti smo utrku organizirati uz veliku potporu i sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta i Općine Jasenovac.

Ovo je treća cestovna utrka u našoj općini i želimo uključiti različite dobne skupine, pa i one najosjetljivije, te ih pozvati na druženje uz kretanje. Jasenovačka utrka je cestovnog karaktera, profil je ravna kružna staza bez brdskog dijela, a ceste kojima utrka prolazi bit će zatvorene za vrijeme održavanja utrke.

Prijavom na utrku svaki trkač dobiva bogat startni paket koji uključuje: majicu, startni broj, unikatnu finišersku medalju, sportsku vrećicu za opremu, poklone sponzora, okrjepu tijekom utrke, te obrok i osvježenje nakon utrke.

Cijena kotizacije je 10€ za utrku od 5.000 metara te 13€ za utrku od 10.000 metara. Prijave i uplate primaju se do 18. kolovoza 2023. godine. Prijave za utrku bit će moguće i na dan utrke no bez startnog paketa, ali uz plaćanje startnine. U slučaju da se svih 250 mjesta, koliko je predviđeno za utrku, popuni prije 26. kolovoza, prijave se zatvaraju. Više detalja dostupno je na Facebook stranici Društva za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac https://www.facebook.com/sportzasvejasenovac te na stranici Općine Jasenovac https://www.opcina-jasenovac.hr/. Prijave na utrku primaju se i preko weba stotinka.hr https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/1957

Uz utrke za odrasle, organizirat će se i utrke za djecu za djecu rođenu od 2012. do 2020. godine kako bi se i među najmlađima promicali sport i zdrave navike. Prijave na dječju utrku su besplatne i primaju se putem sustava stotinke.hr na linku https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/5614/prijava_na_utrku . Za najmlađe smo i ove godine pripremili bogate startne pakete, majice i finišerske medalje, kao i nagrade za najbrže trkače.

„Posjetite nas, i provedite aktivan vikend sa nama, uz bogate sportske, zabavne i gastronomske sadržaje. Pozivamo vas na druženje u Jasenovcu – sudjelujte na utrci ili podržite svoje najmlađe, prijatelje ili obitelj!”, dodala je načelnica Općine Jasenovac Marija Mačković.

Poslije utrke planiran je nastup tamburaškog sastava Sitni sati, koji će poslije utrke zabavljati natjecatelje i gledatelje.

Društvo za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac je uz Općinu Jasenovac organizator utrke, a glavni voditelji projekta su predsjednica udruge Sanja Radić Jakovljević te Jasminka Dragić i Snježana Radulović, uz veliku pomoć brojnih volontera i udruga Općine Jasenovac, te Turističke zajednice Općine Jasenovac.

Tekst i foto: Društvo za sport i rekreaciju “Sport za sve” Jasenovac


Current track

Title

Artist