Zamjenik župana SMŽ u posjetu novljanskim školama

Written by on 13 siječnja, 2023

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić sa suradnicima, pročelnica za obrazovanje Robertina Štajdohar i zamjenik gradonačelnice Grada Novske Siniša Kesić danas su posjetili škole kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija na području grada Novske, Osnovnu školu Novska i Srednju školu Novska.

Od 9. siječnja 2023. godine svi osnovnoškolci imaju besplatne obroke temeljem odluke Vlade Republike Hrvatske o sufinanciranju troškova prehrane za učenike osnovnih škola. U Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je osnivač 22 osnovne škole, besplatan obrok jednom dnevno osiguran je za 4.982 učenika, a uzmemo li u obzir besplatne obroke za 976 učenika u riziku od siromaštva, besplatnu prehranu ima 5.958 učenika. “Na području naše županije su uvjeti dobri i kvalitetni za provedbu i organizaciju besplatnih obroka te smo vrlo zadovoljni kako je prvi tjedan provedbe projekta protekao,” naglasio je Jurić.

Nakon obilaska Osnovne škole Novska, ravnateljica Antonija Mirosavljević istaknula je kako Osnovna škola Novska već dugi niz godina svojim učenicima osigurava topli obrok. “Velika smo škola i nemamo blagavaonicu, no unatoč tome nismo imali problem pri uvođenju toplog obroka. Ponosna sam na sve djelatnike i kolege koji su uložili iznimni trud da bi ova mjera zaživjela,” izjavila je.

Zamjenik, zajedno sa suradnicima, obišli su i Srednju školu Novska na kojoj je izvedena sanacija krovišta čija je vrijednost radova iznosila ukupno 1.688.000,00 kn (gotovo 224.000 €). Stari krov je prokišnjavao i stvarao probleme unutar škole pa je bilo nužno provesti sanaciju. Uz Sisačko-moslavačku županiju koja je osigurala sredstva u iznosu oko 1 milijun kn, projekt je sufinanciran i od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije sa 600.000,00 kn. 

Ravnateljica Nikolina Fijačko Filipović izjavila je kako zgrada Srednje škole Novska izgrađena 1989. godine te je krov zgrade bio oštećen i prije dolaska učenika. Kompletna obnova krova nikada nije provedena, a svi dosadašnji radovi su bili sitni popravci. “Iznimno sam zahvalna što u teškim trenucima u našoj županiji kada su mnoge škole oštećene potresom, imamo novoobnovljeni krov,” izjavila je.

Foto: Tena Prka


Current track

Title

Artist