Za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu predsjednik Milanović odlikovao Policijsku postaju Novska Redom Nikole Šubića Zrinskog

Written by on 30 rujna, 2021

Na svečanom prijmu u Uredu predsjednika, održanom u srijedu, 29. rujna, predsjednik Zoran Milanović je uručio odlikovanja policijskim postajama te aktivnim i umirovljenim djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, u povodu obilježavanja Dana policije

Predsjednik Republike Zoran Milanović odlikovao je policijske postaje te aktivne i umirovljene djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova. Redom kneza Domagoja s ogrlicom, za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu, odlikovan je Marko Lukić. Isto tako, Redom kneza Domagoja s ogrlicom, za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu, odlikovana je Policijska postaja Vukovar. 

Policijske postaje Kutina, Novska i Sunja odlikovane su za iskazano junaštvo njihovih pripadnika u Domovinskom ratu Redom Nikole Šubića Zrinskog. Primanju u Uredu predsjednika nazočili su načelnik Policijske postaje Novska Jure Klišanin i predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata policije Sisačko-moslavačke županije – podružnica Novska Vinko Maček.

Red Nikole Šubića Zrinskoga je odlikovanje Republike Hrvatske koje zauzima deveto mjesto u važnosnom slijedu hrvatskih odlikovanja. Red je ustanovljen 10. ožujka 1995. godine. Red Nikole Šubića Zrinskog dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za junački čin u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti ili iznimnim okolnostima u miru.

Osim predsjednika Milanovića, pripadnicama i pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova Dan policije čestitali su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora i saborski zastupnik Ante Deur, a u ime odlikovanih zahvalio je Vlado Božić, načelnik Policijske postaje Vukovar. Hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović poručio je djelatnicima MUP-a da pomažu ljudima u nevolji, ali i da čuvaju hrvatsku granicu.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske


Current track

Title

Artist