Visoka pobjeda raspoloženih Riječana

Written by on 27 rujna, 2023

Odigrana je dugo očekivana kup utakmica u kojoj je Libertas ugostio prvoligaša NK Rijeku. Bilo je teško očekivati da bi domaći nogometaši mogli prirediti iznenađenje. Gosti iz Rijeke su shvatili ozbiljno utakmicu i sa visokih 9:0 dobili ovu utakmicu.

Rijeka je čvrsto ušla u utakmica i nametnula ritam od prve minute. Već u četvrtoj minuti Hodža je odigrao za Grgića koji je odlično ubacio, a Yansane poentirao za prvijenac – 0:1. U osmoj minuti velika prilika za Rijeku. Duga lopta Bogojevića prema golu Libertasa, Ivanović je dobio dvoboj i odnio loptu. Napadač Rijeke imao je mogućnost proigrati usamljenog Grgića, ali Ivanović se odlučio na udarac kojeg je ukrotio Huska.

Rijeka je sve više pritiskala i drugi gol je stigao u 14. minuti. Hodža je potegnuo, lopta je išla po sredini gola, ali iznenadila je vratara Libertasa – 0:2.

U 18. minuti Ivanović je izbio sam pred gol Libertasa i mirno poentirao – 0:3. Tri minute kasnije udarac Hodže, nakon ubačaja Grgića, zaustavila je greda. U 31. minuti Ilinković je sjajno proigrao Yansanea koji je izbio sam pred gol i poentirao – 0:4.

Rijeka je nastavila napadati, u 34. minuti, nakon sjajnog proigravanja Ilinkovića, Yansane je izbio sam pred gol, ali njegov udarac sjajno je obranio Huska. Uslijedili su pokušaji Ilinkovića (35′) i Bande (36′), a udarac Grgića (41′) prošao je uz vratnicu.

Rijeka je drugi dio otvorila petim golom. U 49. minuti Ivanović je lijepo prošao i odigrao za Grgića koji je poentirao – 0:5. U 58. minuti Ilinković je Hodža je gurnuo za Hodžu koji je proigrao Ivanovića – 0:6. Sedmi gol stigao je u 67. minuti. Ilinković je odigrao na desnu stranu za Bogojevića koji je nanišanio i pogodio suprotan kut – 0:7.

U 71. minuti lijepa akcija Rijeke u udarac Momčilovskog kojeg je zaustavila vratnica. Ni to nije bio kraj, u 84. minuti Pašalić je odlično odigrao loptu u prostor, a Momčilovski ubacio. Junčaj je sjajno pucao glavom, vratar Libertasa odlično obranio. Lopta se odbila do Jankovića koji ju je pospremio u mrežu – 0:8. I u  završnici utakmice Veiga je poentirao za konačnih 0:9. Bijeli će u osmini finala gostovati kod Cibalije u Vinkovcima.

Ipak, stavimo rezultat na stranu jer ni mnogo jači protivnici ne bi bolje prošli. Novska je nakon 20 godina vidjela jednu prvoligašku ekipu i ovo je bila jedna lijepa promocija sporta i nogometa i naravno čestitke našim nogometašima na ovogodišnjem kup rezultatu a sllijede nove prvenstvene utakmice u kojoj treba biti pravi i osvojiti nove bodove za gornji dom tablice 4. nogometne lige.


Current track

Title

Artist