Uručen ugovor za izgradnju i opremanje Centra za starije osobe Novska

Written by on 3 listopada, 2023

U ponedjeljak, 2. listopada 2023. godine, predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić uručili su ugovore za izgradnju i opremanje ukupno 18 centara za starije osobe vrijednosti 159 milijuna eura, među kojima je i ugovor za dogradnju i opremanje Centra za starije osobe Novska.

Riječ je o projektu vrijednosti 3,5 milijuna eura u sklopu kojeg se planira izgraditi Dom za starije osobe u okviru kojeg će se pružati i izvaninstitucijske usluge poput posudionice ortopedskih pomagala, pomoći u kući, dnevnog boravka, dostupne korisnicima s područja cijele Sisačko-moslavačke županije.

Izgradnjom i opremanjem navedene infrastrukture stvorit će se uvjeti za poboljšanje dostupnosti integrirane cjelovite skrbi za starije osobe. Isto tako osigurat će se 41 novi ležaj za smještaj starijih osoba koje su potpuno funkcionalno ovisne o pomoći druge osobe i čije se potrebe ne mogu zadovoljiti na razini kuće.

Partneri na projektu ”Dogradnja i opremanje Centra za starije osobe Novska” su Grad Novska i Sisačko-moslavačka županija, a dodjeli ugovora nazočili su zamjenik župana Mihael Jurić i gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš.


Current track

Title

Artist