Udruga mladih „Krapje“ započela provedbu svog prvog EU projekta

Written by on 20 svibnja, 2022

Udruga mladih „Krapje“ je u ožujku ove godine započela s provedbom svog prvog EU projekta koji nosi naziv „Mladi za Krapje“, projekt sufinancira Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Svoju početnu konferenciju održali su u subotu u dvorani Parka prirode Lonjsko polje u Krapju na kojoj su predsjednica Udruge mladih „Krapje“ Suzana Herceg i voditeljica projekta „Mladi za Krapje“ Tihana Perković predstavile projekt i projektne aktivnosti koje će se provoditi tijekom trajanja projekta.

Projekt „Mladi za Krapje“, UP.04.2.1.11.0332 provodit će se 18 mjeseci u suradnji s Udrugom mladih Novska i Javnom ustanovom Park prirode Lonjsko polje. Ukupna vrijednost projekta je 404.688,23 kuna. Opći cilj projekta je kroz inovativan pristup stvoriti uvjete za kontinuiran razvoj OCD-a na području Općine Jasenovac i Grada Novske te jačanje njihovih kapaciteta u cilju aktivnog sudjelovanja i doprinosa razvoju lokalne zajednice. Na osnovu ovog projekta
jačat će se kapaciteti Udruge mladih „Krapje“ u suradnji s partnerima. Neke od aktivnosti koje će se provoditi tijekom trajanja projekta su edukacije i praktične vježbe za upravljanje u kriznim situacijama, organizacija volonterskih aktivnosti, program prilagodbe poslovanja za on line poslovanje u organizaciji rada na daljinu te će se održati edukacija na temu financijskog upravljanja u kriznim situacijama za dva člana udruge.

Tekst i foto: Tihana Perković


Current track

Title

Artist