Učenicima 320, a studentima do 800 kuna mjesečne stipendije

Written by on 6 listopada, 2021

Grad Novska nastavlja s dodjelama učeničkih i studentskih stipendija zbog čega je gradonačelnik Marin Piletić objavio Javni poziv koji se odnosi na školsku odnosno akademsku 2021./2022. godinu

Pravo na studentsku stipendiju imaju redovni studenti viših škola i fakulteta koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Novske najmanje godinu dana prije objave ovog javnog poziva, a koji u trenutku objave javnog poziva nisu stariji od 26 godina. Pravo se može ostvarivati isključivo za  jedan preddiplomski i diplomski studij, odnosno integrirani studij, u skladu s trajanjem redovnog studija.

.Pravo na učeničku stipendiju imaju učenici srednjih škola koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Novske najmanje godinu dana prije objave ovog javnog poziva, a koji  se redovno školuju izvan područja Grada Novske i tijekom tjedna borave u mjestu školovanja ili svakodnevno putuju od mjesta stanovanja do mjesta školovanja.

Učenici/studenti koji su primali stipendiju Grada ranijih školskih/akademskih godina, ali su raskinuli ugovor o stipendiranju radi  ostvarivanja prava na stipendiju iz drugog izvora, mogu ponovno ostvariti pravo na stipendiju tek kada u cijelosti  izvrše  sve financijske obveze prema Gradu (povrat primljenih sredstava na ime stipendiranja).

Visina učeničke stipendije u školskoj godini 2021./2022. iznosi 320,00 kuna mjesečno, studentske  560,00 kuna mjesečno, međutim, visina studentske stipendije za studente iz obitelji s troje ili više djece u akademskoj godini 2021./2022. iznosi 800,00 kuna mjesečno.

Detaljniji podaci o pravima i obvezama vezanima uz stipendije nalaze se na službenim stranicama Grada Novske.

Inače, Novska je već godinama među vodećim gradovima po izdvajanju za stipendije i školarine, a značajna sredstva izdvajaju se i za gradnju i uređenje vrtića, obnovu osnovnih škola, obnovu srednje škole dok se sustavno potiče izvrsnost i  nagrađuju najbolji učenici s državnih i županijskih natjecanja. 

Gradonačelnik.hr


Current track

Title

Artist