Top lokacija za vikend izvan grada

Written by on 13 svibnja, 2024

Dolaskom lijepog vremena razmišljamo gdje otići na izlet, početak svibnja pravo je vrijeme za istraživanje prirode.

Od prekrasnih šuma i rijeka, teško je odlučiti gdje prvo otići. Zato ćemo vam mi pomoći – izdvojili smo mjesto koje je od Zagreba udaljeno najviše sat vremena vožnje, a koje je idealno za vikend izlet u prirodi.

Sunčani dan provedite na jednodnevnom izletu u Parku prirode Lonjsko polje. Ovaj prekrasan park prirode područje je kao stvoreno za jednodnevni izlet s prijateljima ili s djecom. S 511 kvadratnih kilometara ima puno toga za ponuditi. Plovidba čamcima na solarni pogon, panoramska vožnja turističkim vlakićem kroz Krapje – selo graditeljske baštine, obilazak retencije Lonjskoga polja u Osekovu električnim golf vozilima, promatranje pašnjaka prepunog konja i krava s vidikovaca u Repušnici i Čigoču, najam bicikla i kanua ili zakoračite stopama graničara, prošećite Stazom graničara koja vodi na prvi ornitološki rezervat u Hrvatskoj – Krapje đol.

Ako ste roditelj i često razmišljate kamo biste mogli odvesti mališane, a da im bude lijepo i edukativno, uputite se u Mužilovčicu gdje djeca nerijetko po prvi puta vide konja, kravu ili praščiće na slobodnoj ispaši – bit će ovo izlet pun doživljaja!

I za kraj obiđite neki od lokalnih restorana, osjetite rapsodiju okusa i mirisa hrane i pića, spoja Posavine i Moslavine.

Park prirode Lonjsko polje, izniman primjer – održiva zaštita prirode, turizam i seoski život zajedno!

Zbog velikog interesa potrebno je rezervirati mjesto na plovilima putem telefona par dana unaprijed, 044-672-080.

Photo: Alen Čaušević, Hrvatski fotosavez, Tamara Josić, Željko Gašparović


Current track

Title

Artist