Srednjoškolci županijskih škola na besplatnom ljetovanju u Mađarskoj

Written by on 21 kolovoza, 2023

Već drugu godinu za redom autobus srednjoškolaca i njihovih pratitelja, danas u prijepodnevnim satima, krenuo je put Mađarske. Tamo će punih sedam dana besplatno boraviti u ljetnom kampu.

Smještaj im je osiguran u prekrasnom hotelu pokraj jezera Velence gdje će im osim punog pansiona biti dostupni svi sadržaji hotela od bazena, sauna, jacuzzia, bicikla….. Uz raznolik zabavni sadržaj posjetit će i mnoge kulturne znamenitosti. U Székesfehérvár će posjetiti tvrđavu Bóry i muzej Svetog Stjepana. Izletom u Pečuh razgledat će grad i posjetiti Hrvatsku kuću, a u Tihanyu će uz stručno vodstvo razgledati Benediktinski samostan i Centar za posjetitelje i mnoge druge znamenitosti. 

Sisačko-moslavačka županija nakon izvrsne suradnje sa Splitsko-dalmatinskom županijom, koja je omogućila našim osnovnoškolcima da besplatno ljetuju u Splitu, nastavlja i dobru suradnju s Vladom Mađarske koja je osigurala besplatni ljetni kamp i za naše srednjoškolce.

Skupinu koja je danas krenula put Mađarske čine učenice i učenici Tehničke škole Kutina, SŠ Tina Ujevića Kutina, SŠ Ivana Trnskog Hrvatska Kostajnica, SŠ Novska, SŠ Petrinja, Gimnazije Sisak, Industrijsko-obrtničke škole Sisak, SŠ Viktorovac, Strukovne škole Sisak, Tehničke škole Sisak, Ekonomske škole Sisak i SŠ Topusko. 

Zamjenik župana Mihael Jurić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Robertina Štajdohar ispratili su srednjoškolce te im poželjeli sretan put i lijep provod.

Tekst i foto: Sisačko-moslavačka županija


Current track

Title

Artist