Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak obišao radove kutinske ispostave Doma za starije osobe Sisak

Written by on 22 ožujka, 2024

DODATNI SADRŽAJ KUTINSKOG DOMA – DNEVNI BORAVAK

KUTINA, 22. travnja 2024. – sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je obišao radove na uređenju zadnje etaže kutinske ispostave Doma za starije osobe Sisak, prve javne ustanove za skrb o starijim sugrađanima na području Moslavine, koju je Kutina desetljećima čekala.

Radovi prenamjene/prilagodbe prostora Doma financirani su iz proračuna Sisačko-moslavačke županije. Ukupna vrijednost investicije (radovi prenamjene, prilagodbe, opremanje, uređenje okoliša, nadzori) iznosi 2 milijuna €.

U Domu se nalazi 45 kreveta – 8 jednokrevetnih soba, 17 dvokrevetnih soba, 1 trokrevetna soba, a u sklopu djelatnosti je i usluga dostava obroka-pomoć u kući.

Uređenjem zadnje etaže, ukupna vrijednost ovih radova je nešto viša od 100 000 €, kutinski dom će dobiti dnevni boravak u kojem će starije osobe, koje žive u vlastitom domu, tijekom radnog tjedna koristi usluge boravka i prehrane, održavanja osobne higijene, brige o zdravlju, njege, psihosocijalne rehabilitacije, organiziranje slobodnog vremena i sl.

Uređenje uključuje: zamjenu stare i dotrajale drvene stolarije PVC stolarijom, izradu sanitarnog čvora prilagođenog starijim osobama, uređenje podova, zidova i stropova, izradu novih elektroinstalacija i vatro dojave.

U SUSTAVU DOMOVA ZA STARIJE OSOBE BOLJA USLUGA PO STAROJ CIJENI

Župan Ivan Celjak je u ovoj prigodi rekao: „Drago nam je da je kapacitet Doma popunjen, da postoji interes Moslavki i Moslavaca za smještajem u domu u Kutini, što i ne čudi, obzirom na višedesetljetnu težnju korisnika. Atmosfera je sjajna, korisnice i korisnici su vrlo zadovoljni i objektom i uslugom. Međutim, na tome nismo stali, kako smo najavili i ranije, uređujemo zadnju etažu zgrade i pretvaramo je u dnevni boravak. Želimo omogućiti stanovnicima Moslavine da imaju kvalitetan sadržaj i tijekom dana, da naši sugrađani starije dobi mogu doći u ovaj prostor, da se mogu družiti, a i hraniti se ovdje. Nastavljamo ulagati u kvalitetniji život naših starijih sugrađana, jer oni to zaista zaslužuju.“

Župan Celjak je i u Kutini potvrdio kako povećanje cijena energenata i općenito troškova u sustavu domova za starije osobe neće utjecati na troškove krajnjih korisnika: „Sisačko-moslavačka županija je odlučila će sufinancirati razliku između stare i nove cijene u domovima u Sisku i Petrinji, što znači da cijena za korisnike, naravno uključujući i korisnike ovdje u Kutini, ostaje ista. Nema povećanja cijena za korisnike!“


Current track

Title

Artist