Prvaka Europe u bacanju kugle Viktora Barešića primila gradonačelnica Marija Kušmiš

Written by on 8 rujna, 2023

Viktor Barešić se atletikom bavi 7 godina, a na Prvenstvu Europe za gluhe osobe održanom od 21. do 26. kolovoza u poljskom gradu Szczecinu  Viktor je u konkurenciji juniora osvojio prvo mjesto u bacanju kugle, uz novi osobni rekord od 11,12 metara. Uz to, osvojio je i brončanu medalju u bacanju diska.

Gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš i zamjenik Siniša Kesić primili su povodom ovog velikog sportskog uspjeha Viktora i trenera JAK-a Nevena Šepovića. “Ovo je sjajan rezultat za Viktora, postavio je u obje discipline osobne rekorde. Prvi put sudjelujemo na natjecanjima gluhih i ovo je sjajno iskustvo natjecanja u novim situacijama i okruženju

Sada Viktor ima par dana odmora, a onda krećemo s treninzima za nastavak sezone“, izjavio je trener Šepović. Uz natjecanja u okviru Hrvatskog atletskog saveza, Viktora u siječnju očekuje i nastup na prvim Svjetskim igrama gluhih za mlade do 18 godina i to u Sao Paolu, Brazil.

Gradonačelnica je zahvalila Viktoru na sportskoj promociji grada i puno uspjeha u Brazilu, jer Viktor će biti uopće prvi sportaš iz Novske koji će se natjecati u Južnoj Americi.


Current track

Title

Artist