Projekt stoljeća: Kreće ”Aglomeracija Novska”

Written by on 15 siječnja, 2020

Jedan od najvećih zahvata, projekt stoljeća „Aglomeracija  Grada Novske“, od strateške je važnosti za Grad Novsku, njene stanovnike i stanovnike okolnih naselja.

Potpisivanjem Ugovora za izvođenje radova, izgradnje i rekonstrukcije sustava vodoopskrbe i odvodnje, na području Novske i naseljima, Bročice, Stari Grabovac, Paklenica, Voćarica, Jazavica, Roždanik i za dio naselja Rajić, početak radova kreće krajem mjeseca veljače, a prema Ugovoru s izvođačem , predviđeno vrijeme trajanja poslova je 650 dana.

Sklapanjem Ugovora realizirati će se poslovi u vrijednosti 123 milijuna kuna, riječ je o nepovratnim sredstvima  za radove na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, radove na sustavu rekonstrukcije vodoopskrbe u dužini od 13 kilometara, rekonstrukcija postojećeg sustava odvodnje na oko 1,8 kilometara te izgradnja oko 40,5 nove kanalizacijske mreže.

Ugovor s tvrtkom za izvođenje radova na području Aglomeracije Novske, potpisali su Mario Filipović, direktor Vodovoda Novska i Marinko Babić, direktor tvrtke Palir d.o.o. Vrijednost poslova je nešto više od 71,9 milijuna kuna bez PDV-a.

Direktor Filipović potpisao je i Ugovor za upravljanje projektom s odabranom zajednicom ponuditelja, „Eko-mlaz“ „Hidroprojekt“ i „Tenzor“, ugovor je potpisao Dorian Jurić, direktor tvrtke „Eko mlaz“ Novska. Još ranije je potpisan i Ugovor s tvrtkom „Proplus inženjering“,  za nadzor nad izvođenjem radova.


Current track

Title

Artist