Projekt “KRUG – krizne reakcije udruženih građana Lipovljana“ u završnoj fazi

Written by on 30 kolovoza, 2023

Projekt „KRUG – krizne reakcije udruženih građana Lipovljana“ predstavlja inovativan odgovor na potrebu za jačanjem kapaciteta organizacija civilnog društva na području Općine Lipovljani čime se doprinosi ublažavanju problema i posljedica nastalih uslijed kriznih situacija kroz organizaciju projektnih aktivnosti poput edukacija i radionica plesa. U njima sudjeluju predstavnici i članovi udruga s ciljem jačanja njihovih kapaciteta.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 455.418,47 kuna (60.444,42 EUR). Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Projekt provodi nositelj projekta, Kulturno umjetničko društvo „Lipa“ Lipovljani, te partneri Kulturno-prosvjetno društvo Ukrajinaca „Karpati“ Lipovljani i Češka Beseda Općine Lipovljani.

U sklopu aktivnosti „Jačanje kapaciteta OCD-a i pružanja učinkovitog odgovora posebno u kriznim situacijama“, provedeno je 8 jednodnevnih edukacija ( pojedinačno trajanje 8 sati). Teme jednodnevnih edukacija bile su: Prepoznavanje krizne situacije, Upravljanje u kriznim situacijama, Pružanje psihosocijalne podrške u kriznim situacijama, Zaštita ranjivih skupina u kriznim situacijama, Metode i tehnike kriznog komuniciranja, Definiranje kriznog komunikacijskog tima, Kako se ponašati – strategije odgovora na krizu te Oporavak nakon krize. Nabavljena je informatička oprema potrebna za realizaciju aktivnosti: prijenosna računala, kamere, smart TV. Nabavljena je oprema za potrebe provedbe aktivnosti – opremljen prostor.

U sklopu aktivnosti „Organiziranja neposrednih lokalnih inicijativa u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja, obrazovanja i dobrog upravljanja“, održano je 105 radionica plesa (35 folklornih radionica, 35 tradicionalnih čeških radionica i 35 tradicionalnih ukrajinskih radionica) s ciljem resocijalizacije ranjivih skupina u pojedinačnom trajanju 2h te je sadržaj radionica postavljen online na YouTube kanal projekta.

U sklopu aktivnosti „Izrade online i digitalnih priručnika, igara, simulacija i drugih alata za samopomoć i podršku ranjivim skupinama“, izrađen je Priručnik (brošura) za ponašanje u kriznim situacijama dostupna u fizičkom i digitalnom obliku na češkom, ukrajinskom i hrvatskom jeziku (400 kom).

Izrađen je logo/vizualni identitet projekta. Izrađeno je 500 komada promotivnog materijala (USB, torbe, boce, majice, kišobrani). Izrađen roll-up banner projekta. Realizirano 5 radijskih emisija i 5 članaka na web portalu s ciljem promocije cjelokupnog projekta i projektnih aktivnosti. Održana je početna i završna konferencija projekta za ukupno 60 osoba.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Current track

Title

Artist