Premijer Andrej Plenković posjetio Novsku

Written by on 10 lipnja, 2022

Premijer Andrej Plenković je jučer, 9. lipnja posjetio Novsku, zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom branitelja Tomom Medvedom, ministrom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem. U Novskoj su ih dočekali zamjenik gradonačelnika koji obnašu dužnost gradonačelnika Grada Novske Siniša Kesić, te Marija Kušmiš, aktualna ravnateljica Parka prirode Lonjsko polje i kandidat na nadolazećim prijevremenim izborima za gradonačelnice Grada Novske.

Nakon sastanka u Gradskoj Upravi, obišli su radove na Hotelu Knopp, Poduzetnički inkubator PISMO te se uputili prema Centru za mlade, gdje su predstavljeni mnogobrojni projekti koji se trenutno odvijaju na području Grada, a ukupne vrijednosti preko 200 milijuna te je prikazan kratki video o projektima namijenjenim mladima. “Hvala vam na gostoprimstvu, ovdje u Centru za mlade, i na ovom filmu koji ste nam pokazali – vidi se da ste kreativni, angažirani, agilni, da znate iskoristiti sve mogućnosti koje su vam na raspolaganju za razvoj vašeg grada, osobito za mlade,” izjavio je Plenković. Naglasio je kako je vidljivo da je Novska uhvatila val četvrte industrijske revolucije, odnosno razvoj gaming industrije koja privlači mlade iz cijele Hrvatske. “U Novskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji prepoznata je jednu novu niša razvoja, nešto čime se prije ljudi ovdje nisu bavili, a čime ste pokazali da se može razvijati novi vid regionalnog razvoja, ali i dali doprinos širem razvoju Hrvatske kada je riječ o digitalizaciji, razvoju ali i stvaranju novih zanimanja i novih radnih mjesta,” rekao je premijer.

Premijer je također naglasio kako mu je drago što je ovo njegov drugi posjet Novskoj u relativno kratkom razdoblju, te da je razlog posjeta praćenje napretka i osiguranja potpore resora Novskoj, no i iz političkih razloga u funkciji predsjednika HDZ-a. “Nakon što je naš Marin Piletić preuzeo važnu ulogu ministra u Vladi, htjeli smo pružiti snažnu podršku našoj Mariji Kušmiš nekoliko dana uoči izbora, koja je u proteklom Marinovom mandatu bila sjajna kao njegova zamjenica, a sada je ravnateljica Parka prirode Lonjsko polje,” izjavio je Plenković.

Foto: Tomislav Koran


Current track

Title

Artist