Potpisani Ugovori o stipendiranju učenika, studentske stipendije u obradi

Written by on 16 studenoga, 2021

Grad Novska nastavlja s dodjelama učeničkih i studentskih stipendija zbog čega je gradonačelnik Marin Piletić objavio Javni poziv koji se odnosi na školsku odnosno akademsku 2021./2022. godinu. Pravo na učeničku stipendiju imaju učenici srednjih škola koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Novske najmanje godinu dana prije objave ovog javnog poziva, a koji  se redovno školuju izvan područja Grada Novske i tijekom tjedna borave u mjestu školovanja ili svakodnevno putuju od mjesta stanovanja do mjesta školovanja.

Danas je u maloj sali Gradske vijećnice gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić potpisao Ugovore o stipendiranju učenika za ovu školsku godinu sa Draženom Štimcem, predstavnikom roditelja učenika.

Ukupno je 181 učenik ostvario pravo na stipendiju. Od tog broja 155 učenika, a koji se školuju izvan Novske i stanuju u mjestu školovanja ostvarilo je pravo na stipendiju u iznosu od 320 kuna. Ostalih 26 učenika ostvarilo je pravo na stipendiju ovisno o visini troškova prijevoza, odnosno učenici Srednje škole Novska iz naselja Bročice, Brestača i Stari Grabovac iznos od 145 do 160 kuna, te učenici koji od mjesta stanovanja do mjesta školovanja nemaju redovan linijski prijevoz iznos od 320 kuna.

Osigurana sredstva za učeničke stipendije u 2021 godini iznose 520.000 kuna, dok je u prošloj, 2020. godini za učeničke stipendije iz gradskog proračuna utrošeno 370.589,20 kuna.

Inače, Novska je već godinama među vodećim gradovima po izdvajanju za stipendije i školarine, a značajna sredstva izdvajaju se i za gradnju i uređenje vrtića, obnovu osnovnih škola, obnovu srednje škole dok se sustavno potiče izvrsnost i  nagrađuju najbolji učenici s državnih i županijskih natjecanja.  Na kraju, dodajmo da je trenutno u obradi i 147 prijava za studentsku stipendiju.

Foto: Tomislav Koran


Current track

Title

Artist