Početak programa osposobljavanja za 20 zaposlenica projekta „Želim raditi, želim pomoći – faza II“

Written by on 1 listopada, 2021

U srijedu, 29. rujna 2021. u Pučkom otvorenom učilištu Novska održano je uvodno predavanje za 20 polaznica Programa osposobljavanja za jednostavne poslove u zanimanju slastičar.

Jedna od aktivnosti u sklopu provedbe projekta Želim raditi, želim pomoći – faza II je obveza pohađanja programa dodatnog obrazovanja/osposobljavanja za zaposlenice pripadnice ciljane skupine. Po završetku osposobljavanja, polaznice će steći javnu ispravu o završenom programu obrazovanja/osposobljavanja te će s novim stečenim znanjem i vještinama postati konkurentnije na tržištu rada prilikom pronalaska posla.

Osposobljavanje obuhvaća stjecanje sljedećih kompetencija: Pripremiti osnovne namirnice i dodatke za pripremu slastica, održavati radni pribor, aparate i uređaje na ispravan način, pripremiti jednostavnije slastice, pomagati pri pripremi i gotovljenju složenijih slastica, čuvati namirnice na odgovarajući način, izvesti pripremne i pomoćne poslove u slastičarstvu na pravilan i stručan način, primjenjivati pravila osobne higijene, higijene prostora, uređaja i pribora, primijeniti mjere zaštite na radu, zaštite od požara i pružiti osnovnu prvu pomoć te koristiti potrebna zaštitna sredstva i opremu.

Projekt Želim raditi, želim pomoći – faza II (UP.02.1.1.13.0306) ukupne vrijednosti 3.714.550,00 kuna provodi se na području grada Novske od 7. siječnja 2021. do 7. siječnja 2022. godine u sklopu programa ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA – FAZA II koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Provedba projekta uključuje primarne ciljeve: uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada, smanjenje nezaposlenosti, poboljšanje kvalitete života krajnjih korisnika kao i njihovo socijalno uključivanje. Više informacija o operativnim programima iz kojih je financiran projekt možete pročitati na stranicama www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.


Current track

Title

Artist