Otvorene prijave za ovogodišnji ljetni gaming kamp za djecu

Written by on 15 lipnja, 2023

Tijekom ovogodišnjih ljetnih praznika Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1 ponovno svoja vrata otvara osnovnoškolcima željnima učenja o izradi videoigara. U srpnju i kolovozu provodit će se ljetni gaming kamp za djecu. Učenici će kroz sedam dana napraviti vlastitu videoigru, steći nove prijatelje, ali i odlično se zabaviti u Novskoj, glavnom gradu hrvatske gaming industrije.

“Prošle godine organizIrali smo kamp i djeca su bila oduševljena, kao i roditelji. Naime, djeca ukoliko nisu otputovala sa roditeljima vrlo često praznike provedu pred ekranima. Teško ćemo ih od ekrana odvojiti, ali mi to vrijeme želimo posvetiti učenju! Naš je kamp spojio učenje i videoigre!”, poručili su organizatori. 

Kamp će raditi u srpnju i kolovozu sa dvije razine znanja, osnovnom i naprednom za one koji su ga već pohađali, a dostupna je nastava i na engleskom jeziku. Polaznici su učenici viših razreda osnovnih škola. Boravak je organiziran u učeničkom domu novljanske srednje škole, dok će se nastava provoditi u inkubatoru PISMO uz osiguran 24-satni nadzor za polaznike i tri kuhana obroka. Svaki će dan započeti jutarnjom tjelovježbom, nastaviti se nastavom koja traje četiri sata, a nakon poslijepodnevnog odmora svakog dana za polaznike su pripremljene različite aktivnosti. Upoznat će se sa vrhunskom tehnologijom inkubatora PISMO, u Inkubatoru društvenih inovacija naučit će snimati, montirati i streamati sadržaje, u stem laboratoriju Novsky učit će o microbitu i robotici. Bez računala i mobitela programirat će prirodu u izviđačkom kampu DUPIN, a promatrat će i zvijezde iz gradskog parka. Tijekom boravka predviđen je i cjelodnevni izlet u Park prirode Lonjsko polje.

“Jedinstven smo ljetni kamp. Svijet videoigara stvarniji je nego ikad prije, avanture u prirodi živopisnije, roboti i vrhunska tehnologija dostupni, slavonska hrana na dlanu, a nove zgode polaznike zagarantirane!”, uz poziv na prijavu djeci i roditeljima poručili su iz gaming inkubatora PISMO.

Uz Poduzetnički inkubator PISMO powered by A1, Razvojnu agenciju SIMORA i Sisačko-moslavačku županiju, podršku u organizaciji daje nekoliko ustanova: Javna ustanova Regionalni koordinator SMŽ, Srednja škola Novska, Zajednica tehničke kulture SMŽ, Razvojna agencija Grada Novske – NORA, kao i Turistička zajednica Grada Novske.

Link za prijavu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfqMEpLnn-2YQLD6kj2-DAELBIJyOvYNhfz7JZAM8h4K7m2rA/viewform

Tekst i foto: Inkubator PISMO


Current track

Title

Artist