Odlično 3. mjesto na prvenstvu RH za Tandem KK NOVSKA

Written by on 14 studenoga, 2023

Na kuglani „Zagreb“ u Zagrebu 12. studenoga odigrano je prvenstvo RH u disciplini Tandem (2 x 30 kugli 2 igrača) u kategoriji mlađih juniora.

U konkurenciji 16 tandema iz 10 klubova nastupao je i 1 Tandem KK Novska u sastavu Luka Čevizović i Ivan Banović. Prvo se igraju kvalifikacije gdje je Tandem Novske srušio 243 čunja i osvojio 10.mjesto. Nakon kvalifikacija igra se sistem na ispadanje. U osmini finala naši mladi kuglači igrali su protiv ekipe Zabok 2 te su odigrali 1:1 u setovima pa se igra sudden victory (4 kugle u pune). Dečki su u 4 kugle srušili odličnih 28 i prošli dalje. U četvrtfinalu igrali su protiv ekipe Zabok 1 i pobijedili 2:0 u setovima (285-255) i prošli dalje.

U polufinalu igrali su protiv Goranin 2 (Delnice) te izgubili sa 2:0 u setovima (250-314) od ekipe koja je kasnije postala prvak RH. S obzirom da se ne igra utakmica za treće mjesto naši mladi kuglači automatski su osvojili 3. mjesto koje dijele sa ekipom Grmoščica iz Zagreba. Prvaci su Goranin 2 Delnice, a viceprvaci Goranin 1 Delnice. Naši mladi kuglači odigrali su odlično natjecanje i lijepo predstavili klub i Grad Novsku.

Tekst i foto: Marko Hećimović, KK Novska


Current track

Title

Artist