NOVOM OPREMOM PODIGINUT STANDARD OB „DR. IVO PEDIŠIĆ“ SISAK

Written by on 21 ožujka, 2024

Obnovom objekata na području zdravstva, Sisačko-moslavačka županija osigurava svojim stanovnicima najbolje uvjete za zdravstvenu skrb, dijagnostiku i liječenje, čemu svakako doprinosi i najmodernija medicinska oprema vrijedna 7,8 milijuna eura koju je jedino Sisačko-moslavačka županija, kao korisnik Fonda solidarnosti EU, uspjela nabaviti.

Jedan dio vrijedne opreme već se nalazi u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ koju je danas obišao župan Ivan Celjak.

Za kvalitetno zdravstvo, potrebna su tri elementa. Prvi element su izvrsni liječnici, liječnice te medicinsko i ne medicinsko osoblje koje mi imamo. Drugi element je infrastruktura gdje smo dio objekata završili, dok će dio biti završen do kraja ove godine. Treći element je vrhunska oprema koju smo nabavili. Kada skupimo ova tri elementa imat ćemo najbolji i najmoderniji zdravstveni sustav u Hrvatskoj što nam je i cilj“, izjavio je župan.

NOVA OPREMA ZA GINEKOLOGIJU

Na odjelu ginekologije nabavljena je magnetna stolica koja stimulira mišiće zdjeličnog dna uz pomoć specijalno konstruirane stolice dobivamo siguran i učinkovit način liječenja urinarne inkontinencije kod žena. Dosadašnje metode liječenja obuhvaćale su operativni zahvat, a sada funkcijsko magnetnom stimulacijom neinvazivan i bezbolan način liječi se urinarna inkontinencija. Jako veliki benefit za pacijente je i laparoskopski stup posljednje generacije koji omogućava operacije minimalno invazivnim postupkom što omogućuje brži opravak pacijenta i kraći boravak u bolnici.

NOVI UZV, RTG I CT UREĐAJI NA RADIOLOGIJI

Najkvalitetnijim uređajima može se pohvaliti i odjel radiologije koji je dobio dva nova UZV uređaja, RTG uređaj za klasičnu radiologiju i CT uređaj. Novonabavljeni uređaju omogućuju visoku kvalitetu dijagnostike i visoku kvalitetu slikanja pacijenata posebno kod polutraumatiziranih pacijenata koje više nije potrebno pomicati s kreveta na kojima su pristigli.

Naši kvalitetni liječnici i liječnice, medicinsko i ne medicinsko osoblje, najnovija i najmodernija oprema jamstvo su našim sugrađanima za najkvalitetniju zdravstvenu uslugu u našoj općoj bolnici“, rekao je župan Celjak.

ODJELI I AMBULANTE PODIGNUTI NA NOVU RAZINU

Odjel za transfuzijsku medicinu sada ima četiri nove medicinske centrifuge koje omogućuju predanalitiku uzoraka u brzom razdoblju tako da se rezultati pretrage jako kratko čekaju. Dva transportna frižidera za krvne pripravke, ledenice za plazmu, medicinski frižider za sigurno čuvanje krvi i krvnih komponenti, oprema je kojom je transfuzijska služba podignuta na vrlo visoku razinu.

Nabavkom suvremenom 4D ultrazvuku najviše klase odjel za kardiologiju također je unaprijeđen kao i gastroenterološka i endoskopska ambulanta koje sada imaju novi gastroskopski stup, videogastroskop i kolonoskop.

Ravnatelj OB „Dr. Ivo Pedišić“, Igor Vrga istaknuo je kako je ovo povijesno ulaganje u bolnički sustav koje se nikada do sada nije dogodilo niti u jednoj općoj bolnici u Hrvatskoj. „Imat ćemo jednu modernu, obnovljenu bolnicu s kvalitetnom opremom i sada se moramo skoncentrirati na očuvanje i dovođenje novog medicinskog osoblja.

Tekst i foto: Sisačko-moslavačka županija


Current track

Title

Artist