Novo sabiralište mlijeka u Staroj Subockoj

Written by on 13 siječnja, 2023

U Staroj Subockoj je u funkciju stavljeno novoopremljeno sabiralište mlijeka. Ovo je jedino sabiralište mlijeka na području Grada Novske, a svjesni važnosti njegovog opstanka, Grad Novska i Upravni odjel za gospodarstvo i poljoprivredu uputili su Javni poziv krajem svibnja 2022. godine kako bi uredili i opremili sabiralište koje će koristiti pet lokalnih proizvođača mlijeka. G. Pavo Ciboci bio je jedini prihvatljivi prijavitelj na navedeni poziv te je jučer u obilazak sabirališta, zajedno s korisnicima sabirališta, poveo predstavnike Grada Novske – gradonačelnicu Mariju Kušmiš sa zamjenikom Sinišom Kesićem, pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Boženku Spahić i suradnicu Evu Đurić.

Vrijednost projekta iznosi ukupno 15.847,44 € sa PDV-om, od je čega 15.747,44 € bespovratnim sredstvima financiralo Ministarstvo poljoprivrede, a iznos od 1.280,79 €, odnosno 80% troška priključka na elektro i vodovodnu mrežu sufinancira Grad Novska kroz Mjeru 4.2. Potpore za dostizanje standarda u svrhu registracije i odobravanja objekata u poslovanju s hranom iz Programa potpora male vrijednosti poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Grada Novske 2016. – 2023.

Kroz projekt je nabavljen i opremljen novi kontejner površine 15 m2 s ugrađenim instalacijama i organizacijom prostora sukladno Općim zahtjevima za odobrenje sabirališta: prostorom za presvlačenje, odvojenim opremljenim sanitarnim čvorom i prostorom za pohranu sredstava za čišćenje i dezinfekciju. U prostoru sabirališta postavljene su instalacije za priključenje dva laktofriza, ugrađen posebni umivaonik, slavine s toplom i hladnom vodom te posebnim odvodima za pranje posuda i laktofriza. Kontejner je također opremljen bojlerom za pripremu tople vode i inverter klima uređajem.

Foto: Tomislav Koran


Current track

Title

Artist