Novi restoran u Gradu

Written by on 28 listopada, 2021

S obzirom da je INA napustila svoju zgradu u centru Novske, Grad je iskazao svoj interes preuzimanja zgrade i stavljanja u funkciju. U nekadašnjoj upravnoj zgradi INA-e, početkom iduće godine trebao bi početi s radom restoran s dnevnom ponudom gableca i jela po narudžbi. Restoran otvara Josipa Dragojević, vlasnica obrta „Josipa“, za catering i slastice iz Lipovljana.

Radi se o obrtu koji kroz obiteljsku tradiciju traje više od 20 godina. Započela ga je Štefica Štiks, a svoju ljubav i radno iskustvo prema pripremi slastica i ukusne hrane spojile su zajedno tradicionalno i inovativno te otvorile obrt.

Ugovor o zakupu poslovnog prostora, koji se i prije koristio kao restoran prehrane djelatnika INA-e, ali i drugih korisnika, nakon provedenog javnog natječaja u zakup dobiva obrt „Josipa“. Prigodom potpisivanja ugovora, gradonačelnik Marin Piletić je novom poduzetničkom obrtu poželio puno uspjeha, te istaknuo je kako je nakon odlaska bivšeg korisnika, zgradu kupio Grad Novska. Dio prostora već se koristi za smještaj učenika, u zgradi se nalazi i prostor za polaznike edukacije Poduzetničkog inkubatora PISMO te Crveni križ Novska.

Ugovorom i novom restoranskom ponudom u gradu, učenici, građani i ostali korisnici imaju mogućnost prehrane. Uskoro započinje uređenje unutrašnjosti, a početak rada restorana očekuje se u siječnju 2022. godine.


Current track

Title

Artist