Nika u Rio de Janeiru

Written by on 14 rujna, 2023

Hrvatski školski sportski savez sudjelovao je na ISF Gymnasiade 2023, međunarodnom multisportskom školskom događanju koje se ove godine održavao u Rio de Janeiru u Brazilu od 19. do 27. kolovoza 2023. godine. Gimnazijadu je organizirala Svjetska školska sportska federacija, a Hrvatsku je predstavljala delegacija od 40 članova u šest školskih sportova. Na ovom je Prvenstvu sudjelovala učenica novinarka Nika Baić, bivša maturantica Srednje škole Novska koja je uz mentoricu Mariju Bobinski hrvatska predstavnica u novoj suradnji potaknutoj uspjehom projekta „Igram, pišem, lajkam“.

Na inicijativu glavnog tajnika HŠSS-a Ivana Dujića i glavnog tajnika ISF-a Hrvoja Čustonje, potpisan je Sporazum o suradnji kojim IPL učenici novinari imaju mogućnost sudjelovanja u medijskim volonterskim aktivnostima na Svjetskim prvenstvima, zajedno s ISF medijskim timovima.

Upravo je Nika bila odabrana novinarka koja je na društvenim mrežama kao IPL ISF Media Ambassador pratila i objavljivala sve uspjehe hrvatskih sportaša na Gimnazijadi. Njen zadatak bio je fotografirati, pisati članke, snimati videe te objavljivati napravljen sadržaj na društvenim mrežama Hrvatskog školskog sportskog saveza, dok je za društvene mreže Svjetske školske sportske federacije radila intervjue i videe na engleskom jeziku. Nakon povratka iz Brazila, Nika je gostovala u emisiji Ivana Fedora „Ono nešto” koja slušatelje Radia Sljeme utorkom upoznaje s mladim darovitim učenicima.


Current track

Title

Artist