Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Written by on 25 studenoga, 2021

Povodom Međunarodnog dana protiv nasilja među ženama, 25. studenog, Policijska postaja Novska, u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Novska, organizirali su štand u centru grada Novske kako bi podigli svijest građana o borbi protiv nasilja nad ženama, ali i o borbi suzbijanja trgovine ljudima te borbi protiv seksualnog zlostavljanja djece.

Glavna poruka obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je važnost prepoznavanja i prijavljivanja nasilja kao krajnje neprihvatljivog oblika društvenog ponašanja kojim se krše temeljna ljudska prava i slobode te razumijevanje da je nasilje oblik diskriminacije žena. Važno je zaustaviti ignoriranje i umanjivanje nasilja nad ženama, a posebice tretiranje nasilja kao “privatnog problema” žene, žrtve nasilja.

PP Novska poziva da se svi zajedno moramo uključiti u rješavanje problema. Svi koji znaju da nasilje negdje postoji i da netko zbog nasilja pati, dužni su to prijaviti Centru za socijalnu skrb, Policiji na 092, žurnim službama na 112 ili u Novskoj to učiniti na način da se anonimno ubaci poruka u sandučić Policije koji se nalazi na zgradi PBZ-a u Novskoj.

PP Novska navodi kako je u 2020. godini podnijet 41 optužni prijedlog iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji PP Novska, a u 2021., u periodu od 1. siječnja do 25. studenog, podnijeta su 22 optužna prijedloga iz istog Zakona.

Foto: Tena Prka


Current track

Title

Artist