Mali rehabilitacijski centar Osnovne škole Novska proširen za dodatni prostor u PŠ Stari Grabovac

Written by on 5 rujna, 2023

Mali rehabilitacijski centar Osnovne škole Novska proširen je za dodatni prostor u područnoj školi Stari Grabovac u kojem će se nalaziti senzorna soba opremljena svom potrebnom senzoričkom i didaktičkom opremom. Novouređene prostorije namijenjene učenicima s teškoćama u razvoju, svečano je otvorio župan Ivan Celjak.

„Nastojimo osigurati našim učenicima što kvalitetnije uvjete za obrazovanje zato smo i uredili senzornu sobu ovdje u područnoj školi u Starom Grabovcu. Nova senzorna soba ima svu potrebnu opremu kako bi se učenici što kvalitetnije uključili u svakodnevne aktivnosti“, rekao je na svečanom otvorenju župan Celjak.


Novootvoreni prostor za ukupno 14 učenika potpuno je prilagođenim njihovim potrebama, opremljen je novim namještajem te senzoričkom i didaktičkom opremom. Ukupna vrijednost opreme je oko 7 tisuća eura koje je osigurala Sisačko-moslavačka županija.

Ravnateljica Osnovne škole Novska Antonija Mirosavljević iskazala je svoje zadovoljstvo i zahvalila županu Celjaku na pomoći.

Osnovna škola Novska upisno je područje za učenike s većim teškoćama u razvoju čiji se broj iz godine u godinu povećava. Prva odgojno-obrazovna skupina za učenike s teškoćama u razvoju s radom je započela 2013. godine s tek 5 učenika, a danas škola broji 24 učenika u 6 odgojno-obrazovnih skupina.

Osim učenika PŠ Stari Grabovac, Sisačko-moslavačka županija s početkom nove školske godine osigurala je da na nastavu u novoobnovljene školske objekte kreću i učenici OŠ Ivan Goran Kovačić Gora, područne škole Nebojan, OŠ Katarina Zrinska Mečenčani i Gimnazije Sisak.


Current track

Title

Artist