Lukinom zagonetnom stazom šetalo 500 djece

Written by on 25 svibnja, 2023

Novsku je u prethodna dva tjedna posjetilo preko 500 djece, a posjetitelji su pristigli iz raznih mjesta. Djelatnice Turističke zajednice Grada Novske u suradnji s Osnovnom školom Novska prvo su ugostile učenike iz Lipovljana. Učenici su imali priliku upoznati se sa zanimljivostima digitalizirane Lukine zagonetne staze, posjetiti Gradsku knjižnicu i čitaonicu Ante Jagar, Muzejsku zavičajnu zbirku Grada Novske te Inkubator Pismo.

Preko 500 učenika prošetalo je Lukinom zagonetnom stazom u pratnji djelatnica Turističke zajednice Grada Novske. Na sedam punktova čekale su ih zagonetke koje je još u 19. stoljeću napisao Luka Ilić Oriovčanin. U suradnji s Inkubatorom Pismo učenici su pristigli iz Županje, Vrbanje, Drenovaca i Račinovaca.

Šetajući Lukinom zagonetnom stazom naučili su ponešto o kulturnim i povijesnim zanimljivostima Novske, a najzanimljivije su im bile zagonetke koje su uspješno pogađali. Ukoliko sami želite istražiti Lukinu zagonetu stazu – digitaliziranu turističku rutu i okušati se u rješavanju zagonetki možete ju posjetiti u bilo koje doba dana. Sve što trebate je preuzeti aplikaciju i skenirati QR kodove koji se nalaze na sedam lokacija u užem centru Novske.


Current track

Title

Artist