Iznimno uspješna turistička sezona u Parku prirode Lonjsko polje

Written by on 16 studenoga, 2023

Iz Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje ističu zadovoljstvo ovom turističkom godinom gdje vlada stalni interes organizatora turističkih putovanja za ovu destinaciju. Napominju kako nije sve u masovnosti nego je fokus usmjeren na edukaciju svakog posjetitelja.

„Iako je turistička sezona na samome kraju, posjetitelji i dalje posjećuju Park prirode Lonjsko polje, istina manje nego u jeku turističke sezone, no bilježimo svakodnevne dolaske.“ ističe ravnatelj JU Park prirode Lonjsko polje Domagoj Šejatović.

Broj dolazaka posjetitelja svake godine je u porastu, na osnovu prošle godine bilježimo povećanje od 59 %, ističu iz Parka prirode Lonjsko polje.

S brojnim partnerima i privrednim subjektima potrebno je raditi na poboljšanju i razvoju područja Parka, tako je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje u suradnji s Lokalnim akcijskim grupama Moslavina, Zeleni trokut i Zrinskom gorom Turopolje te Razvojnim agencijama NORA, MRAV, SIMORA, Upravnim odjelom za poljoprivredu Sisačko – moslavačke županije i RDP Technology organizirala je savjetovanje za poljoprivrednike i pružatelje usluga u turizmu s područja Parka prirode Lonjsko polje koja su bila iznimno posjećena. Ovim se nadaju povećanju i poboljšanju ulaganja u gospodarstva, a samim time i poboljšanju turističkih usluga na području Parka.

Sam ravnatelj Šejatović, koji je i inicijator ovih savjetovanja istaknuo je: „Ovo je lijep primjer kako su se Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje, Lokalne akcijske grupe, Razvojne agencije koje djeluju na području Parka te Sisačko – moslavačka županija udružile u ostvarivanju zajedničkog cilja, a to je omogućiti besplatna savjetovanja poljoprivrednicima kako bi modernizirali mehanizaciju, povećali konkurentnost i u konačnici unaprijedili poljoprivredna gospodarstva i ulaganja u ruralni turizam na području Parka prirode Lonjsko polje.“

Domaći i strani gosti sve više istražuju manje poznate krajeve kontinentalne Hrvatske. Traže autohtonu ponudu, prirodne ljepote i održivi turizam, a upravo to nudi Park prirode Lonjsko polje. Uspješno provedene manifestacije RangerRUN i Dan graditeljske baštine u Krapju odraz su zajedničkog djelovanja Ustanove i mještana, što posjetitelji vide, osjete te se rado vraćaju u Lonjsko polje.


Current track

Title

Artist