Ivana Mataić iz OŠ Rajić 12. na međunarodnom natjecanju

Written by on 2 listopada, 2023

Završeno je 11. finale međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika Hippo English Language Olympiad koje se održavalo u Rimu od 27.9. do 30.9.2023. Na natjecanju smo imali i jednu predstavnicu iz naše županije, Ivanu Mataić, učenicu sedmog razreda Osnovne škole Rajić.

Ivana je na ispitu je imala 90% točnih odgovora te je u vrlo jakoj konkurenciji osvojila 12.mjesto od ukupno 31 finalista u kategoriji HIPPO 2. Slobodno vrijeme Ivana je iskoristila za druženje s vršnjacima iz Hrvatske i cijelog svijeta, stekla je nove prijatelje te je u pratnji učiteljice i mentorice Sandre Barešić obišla najljepše i najpoznatije znamenitosti Rima. Podršku našim finalistima i njihovim mentorima pružila je i gospođa Tamara Perišić, predstavnica Veleposlanstva Republike Hrvatske u Rimu koja je nazočila svečanom proglašenju pobjednika.

Ove godine je u prvom krugu na Hippo olimpijadi sudjelovalo 83 295 natjecatelja iz 60 zemalja svijeta, a do finala je stiglo 223 najboljih. U Hrvatskoj se u prvom krugu natjecalo 7 550 učenika, a 15 najboljih pozvano je u finale u Rim.

Čestitamo Ivani i njezinoj mentorici na odličnom uspjehu!

Tekst i foto: Maja Kovačević, OŠ Rajić


Current track

Title

Artist