Istražujući raSTEMo

Written by on 26 svibnja, 2023

U OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljena trenutna realizacija i buduće planirane aktivnosti projekta Istražujući raSTEMo/Explore and grow with STEM. Kroz prezentaciju koju su vodili članovi projektnog tima, ravnateljica Mirjana Faltis i koordinatorica projekta učiteljica savjetnica prirode i biologije Valentina Jugović istaknuti su ciljevi projekta te njihova dosadašnja ostvarenost prvenstveno kroz brojne i raznovrsne aktivnosti razvijanja znanja i vještina učitelja i učenika, ali i kroz modernizaciju školskog prostora te nabavu STEM opreme za školu.

Nositelj projekta i korisnik bespovratnih sredstava je OŠ Josipa Kozarca, Lipovljani, a partneri u projektu su: Otvorena računalna radionica “Svi smo protiv„, Zagreb i GeoCamp Island ehf., Reykjanesbær, Island. Ukupna vrijednost projekta je 366.276,09 EUR. Od toga iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora 311.334,68 EUR i 54.941,41 EUR iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekt je započeo 1.rujna 2022. te će njegova provedba trajati 17 mjeseci do 31. siječnja 2024. godine.

Predstavljanju projekta pridružili su se i učenici koji su istaknuli važnost projekta naglašavajući mogućnosti koje im on nudi uključivanjem u osam novih izvannastavnih aktivnosti. One će, uz četiri terenske nastave, zadovoljiti njihovu znatiželju, interese i potrebe, razviti nove vještine koje će biti u korak s izazovima kompleksnog i tehnološki naprednog modernog društva jer im nude sadržaje koji nisu dio redovitog plana i programa.

Zatim je uslijedilo obraćanje predstavnika projektnih partnera udruge ORR te putem videopoziva GeoCamp Iceland ehf. Predstavljanju su nazočili te se obratili u ime načelnika Općine Lipovljani direktorica Turističke zajednice Općine Lipovljani Marijana Musij , zamjenik gradonačelnice Grada Novske Siniša Kesić te u ime Osnivača SMŽ Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Robertina Štajdohar.


Current track

Title

Artist