Gradonačelnica Marija Kušmiš upoznala se s radovima na Hotelu Knopp

Written by on 15 srpnja, 2022

Gradonačelnica Grada Novske Marija Kušmiš upoznala se  s dinamikom radova, kao i predstojećim građevinskim zahvatima na Hotelu Knopp. Rekonstrukcijom i dograđivanjem hotel će biti u funkciji Klastera kulture, za kulturne programe, muzejske i galerijske sadržaje, koncerte, ugostiteljski i restoranski dio i druga okupljanja građana Novske i njihovih gosti.

Radove izvodi tvrtka TEH-GRADNJA iz Zagreba, a autor projekta Klastera kulture Hotela Knopp je arhitekt Tihomil Matković, koji je osim rekonstrukcije starog dijela predvidio i dogradnju suvremenog dijela koji će se uklopiti u ambijent. Projektna dokumentacija za ovaj iznimno zahtjevan projekt financirana iz sredstava EU fondova. Zgrada Hotela Knopp izgrađena je polovicom 19. stoljeća, a investicija se procjenjuje na više od 33 milijuna kuna.

U budućem obnovljenom kompleksu Hotela Knop, a prema sporazumu potpisanom 21. ožujka 2022. o suradnji, nalatzit će se i Interpretacijski centar „Povijest Vojne granice“ u Novskoj koji je zamišljen kao muzejsko-izložbena i istraživačka institucija na području Grada Novske. U interpretacijskom centru će se na suvremen, multimedijalni način vrednovati i prezentirati odabrani aspekti povijesti Vojne granice, sustava koji je od početka 16. do kraja 19. stoljeća funkcionirao na velikom dijelu prostora današnje Republike Hrvatske, a u cjelini se protezao na prostoru od Jadrana do Moldavije, obuhvaćajući devet današnjih država.

Dodajmo da cijeli kompleks obuhvaća korisni prostor od 2800 m2, a u starom, orginalnom dijelu hotela dovršava uređenje se 14 hotelskih soba.


Current track

Title

Artist