DoKUD možemo zajedno?

Written by on 24 svibnja, 2023

U galeriji Pučkog otvorenog učilišta 22. svibnja 2023. godine održana je završna konferencija projekta “DoKUD možemo zajedno?”, UP.04.2.1.11.0025, koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Projekt “DoKUD možemo zajedno?” trajao je 18 mjeseci, a nositelj projekta bio je KUD “Šubić” Novska, u suradnji s partnerima Gradom Novska i Razvojnom agencijom grada Novske – NORA.

Na završnoj konferenciji, predsjednica KUD-a, Marija Kos Šaka, prisjetila se svih aktivnosti koje su provedene tijekom razdoblja provedbe projekta. Prezentirala je aktivnosti koje su obuhvaćale sudjelovanje predstavnika KUD-a “Šubić” Novska u izobrazbi iz financijskog upravljanja u trajanju od 150 sati. Osim toga, održano je sedam jednodnevnih edukacija iz područja vođenja udruga te isto toliko edukacija iz područja upravljanja volonterima u kriznim situacijama. Organizirana je jedna mala građanska akcija te volonterska akcija u pomoći potrebitima.

U sklopu projekta održane su i tri radionice posvećene predstavljanju bogate kulturne baštine zapadne Slavonije, na kojima su se prikazivale tradicionalne narodne nošnje i oglavlja karakteristična za područje grada Novske. Također, u prostoru Dnevnog centra za starije osobe održano je deset jednodnevnih informativnih radionica namijenjenih osobama starije životne dobi, koje su im omogućile lakšu povezanost s obitelji, prijateljima i suvremenim tehnologijama.

U sklopu projekta također je izrađena web podstranica na kojoj je objavljen digitalni priručnik pod nazivom “Kako se ponašati u kriznim situacijama?”.

Projekt “DoKUD možemo zajedno?” je uspješno proveden, pružajući obrazovne aktivnosti, promociju kulturne baštine i podršku starijim osobama u Novskoj. Njegova realizacija omogućila je razvoj zajednice i jačanje veza među građanima.

Članovi KUD-a “Šubić” Novska iskreno zahvaljuju svima koji su pratili rad i pružili podršku našem projektu.


Current track

Title

Artist