Dobitnici javnih priznanja Grada Novske za 2021. godinu

Written by on 1 listopada, 2021

U povodu obilježavanja Dana Grada Novske, 18. listopada i blagdana Svetog Luke Evanđeliste dodijelit će se tradicionalno javna priznanja Grada Novske. Prema odluci Gradskog vijeća Grada Novske, a temeljem pozivnog natječaja za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja i prijedloga Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Plaketu Grada Novske na svečanoj sjednici Gradskog vijeća primit će prof. Josip Šimunović i to za izniman stručni i organizacijski doprinos razvoju sporta i školskog sporta na području Grada Novske i Sisačko-moslavačke županije.

Pisano priznanje Grada Novske primit će Udruga mladih Novska za značajan doprinos razvoju civilnog društva i uspješno provođenje EU projekata za mlade na području Grada Novske, zatim Petar Majdandžić, vlasnik Građevonsko-uslužnog obrta PE-GRA Novska, za značajan doprinos razvoju građevinskog obrtništva i gospodarstva na području Grada Novske i Sisačko-moslavačke županije, Darko Josić, za značajan doprinos razvoju civilnog društva na području djelovanja udruga iz Domovinskog rata i humanitarnog djelovanja, te za očuvanje trajnog spomena na poginule hrvatske branitelje i zalaganje za prava svih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji i Ana Gradečak za osvojeno 1. mjesto u bacanju kugle na 7. Europskom paraatletskom prvenstvu u Poljskoj, te za sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Povelja humanosti Grada Novske dodjelit će se djelatnicima Javne vatrogasne postrojbe Grada Novske, Goranu Bezenšeku, Kristijanu Čutiću, Josipu Komljenu i Ivani Herceg, za aktivno i nesebično sudjelovanje u saniranju potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije. Povelju će primiti i Javna vatrogasna postrojba Grada Mengena – Freiwillige Feurwehr Mengen za aktivno i nesebično sudjelovanje u saniranju potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.


Current track

Title

Artist