Dani ponosa i slave

Written by on 31 srpnja, 2021

Dugo sam zapravo razmišljao kako nasloviti tekst o 30 godina djelovanja jedne male gradske tvrtke u koju je ugrađeno isto toliko osobnog, A onda sam se prisjetio Prljavaca, odnosno naziva jednog od njihovih albuma. Zašto Prljavo kazalište?

Sigurno je da Jasenko Houra i društvo nemaju pojma da su bili jedan od važnih segmenata VRO Bljesak. Naime, u osvit 1. svibnja 1995. godine, negdje oko 5 ujutro, zove me, kao urednika RPN-a, Željko Klaus, tada jedan od zapovijedenika 125. brigade, a danas poznati sindikalni vođa, i kaže:- Dola, u 6.00 puštajte „Lupi petama…” … krećemo. Pjesma Prljavaca bila je tada znak za opću opasnost.

Jedna je to od priča i pričica o RPN-u, kojih je na tisuće. Sada, kada smo obilježili 30 godina rada, možemo i sami sebi priznati da i nismo bili tako loši, odnosno bili smo dobri koliko je situacija zahtijevala.

RPN danas ide nekim drugim putevima. Uz novu upravu i direktoricu ulazimo u posve nove segmente informativnog izražaja, možete nas ne samo slušati nego i gledati, ima nas po društvenim mrežama, služimo se svim mogućim modernim informatičkim alatima kako bi vam što prije pružili informaciju koja vam je potrebna. Otvoreni smo ne samo za novu glazbu, već za sve novo, prije svega mlade i njihove ideje i zamisli. Jer njihova je budućnost.

Svi koji su željeli i mogli bili su s nama na Malom trgu, uživali uz TS Ambar i naše vokale Marinu i Josipa, a idući dan uz grupu LEGE , mi smo se potrudili da naš rođendan bude i vaš.

Trudit ćemo se i nadalje.

Vaš RPN

Foto: Tomislav Koran/ Željko Sajko Saja


Current track

Title

Artist