Održana konferencija pod nazivom “Perspektive i izazovi metalne industrije”

Written by on 19 siječnja, 2024

U srijedu, 17. siječnja 2024. godine u Novskoj je održana prva tematska konferencija o metalnoj industriji pod nazivom “Perspektive i izazovi metalne industrije”. Konferenciju je organizirala firma Metaflex d.o.o. i Razvojna agencija Grada Novske s ciljem ostvarivanja suradnje poduzeća iz metalne industrije, ostvarivanje novih kontakta i poslovnih prilika, ali i da se vidi podrška županije, grada, javnih ustanova u poticanju i podršci metalnoj industriji.

Program je započeo obilaskom proizvodnog pogona tvrtke Metaflex, gdje se mogla vidjeti proizvodnja cijevnih lukova, koncentričnih reducira i prostorno savijene cijevi čija je primjena u području brodogradnje, kotlogradnje, toplovoda i drugih cjevovoda pod pritiskom. Metalna industrija pouzdan je i prepoznat poslovni partner u razvoju Sisačko-moslavačke županije, a kako se ovom konferencijom vraća u fokus metalna industrija.

Vlasnici Metaflexa koji su, kad je bilo najviše izazova za ovu tvrtku, odvažno preuzeli poslovanje i postavili ga na nove temelje, očuvali i proširili radna mjesta te dali novi zamah metalnoj industriji na području grada Novske, Anto Serdar i Denis Podreka, pozdravili su nazočne na početku konferencije kao i direktor tvrtke Metaflex Zlatko Redžić.

Kako je cilj konferencije poticanje međusobne suradnje poduzeća iz metalne industrije, ostvarivanje novih kontakata i poslovnih prilika te razmjenu iskustava oko transformacije metalne industrije, na panem rspravi su sudjelovali predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak koji je i predsjednik Gospodarskog vijeća Županijske komore Tihomir Babić, član Uprave Samoborka d.d. Grga Ivezić, član uprave Park Life, poslovni savjetnik, licencirani broker Goran Rajčević, predsjednik Uprave HAMAG BICRO-a Vjeran Vrbanac, suvlasnik i direktor tvrtke Brodax i zamjenika direktora tvrtke Bartels Conjar Antunu Turkalj ii direktor tvrtke Metaflex Zlatko Redžić.

Poizvodnja trgovačkog društva “Metaflex” d.o.o. za metalnu industriju Novska ima dugu 60-godišnju tradiciju. Značajan dio proizvodnje plasira se u brodograđevnoj industriji, a preko 30% plasmana odnosi se na izvoz na strana tržišta. Izgradnja proizvodnih kapaciteta, proizvodnja i održavanje procesne opreme za kemijsku i prehrambenu industriju te široke mogućnosti upotrebe čeličnih konstrukcija u građevinarstvu otvaraju mogućnost proširenju postojećeg programa i razvoj drugih tehnologija savijanja. Instalirani kapaciteti omogućuju godišnju proizvodnju od 1.800 tona cijevnih lukova te 100 – 150 tona koncentričnih reducira i prostorno savijenih cijevi.

Lokacija poduzeća je izuzetno kvalitetna. Tvornica je smještena u neposrednoj blizini željezničke stanice, auto ceste Zageb – Lipovac te magistralnog puta koji prolazi kroz grad Novsku. Relativna blizina Zagreba i dobra prometna povezanost, jedna je od bitnih prednosti za poslovanje poduzeća. Tvrtka raspolaže s 7,5 ha ograđenog tvorničkog kruga, dvije proizvodne hale s 2.760 m2 radnog prostora pod kranovima, 3.200 m2 radnog prostora i 5.000 m2 zatvorenog skladišnog prostora i prostora za razne namjene. Svi radni prostori opremljeni su tehničkom, plinskom i zračnom instalacijom sa 6 bara te vodovodom i kanalizacijom. Plin se distribuira iz dvije plinske stanice, a električna energija iz tri trafo stanice snage 2,4 MW.

Danas “Metaflex” d.o.o. predstavlja tvrtku s jasno zacrtanim ciljevima razvoja, a uvođenje sustava upravljanja kvalitetom i okolišem ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004 neupitno potvrđuje da se poslovodstvo tvrtke opredjelilo i stavilo kvalitetu svog proizvodnog programa na prvo mjesto.

Fotografije: Tomislav Koran


Current track

Title

Artist