Župan Celjak u Novskoj – potvrda izvrsne suradnje

Written by on 21 rujna, 2021

Gradonačelnik Marin Piletić i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak su ponedjeljak 20. rujna održali su u Gradskoj vijećnici u Novskoj radni sastanak, na kojemu je bilo riječi o projektima koji se provode na području Grada Novske te o infrastrukturnim projektima koji će se realizirati u partnerstvu sa Sisačko-moslavačkom županijom. Na sastanku potvrdili smo zajedničke interese Grada i Županije, istaknuo je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Naročito su istaknuti projekti proširenja Područne škole Bročice na 13 učionica s kuhinjom, knjižnicom te jednosmjenskom nastavom, zatim nastavak projekta – Gaming u Novskoj kao i rješavanje pitanja zemljišta uz Dom zdravlja Kutina, odnosno nova prometna rješenja u centru grada. Raspravila se također ostala moguća suradnja SMŽ i Grada Novske.

Obišli su i gradilišta, i to rekonstrukciju zgrade Hotela Knopp, klastera kulture i budućeg središta društvenog života grada i Dnevnog centra za starije osobe. Kako je istaknuo gradonačelnik, uz radove koji su u tijeku, u suradnji sa Županijskom upravom za ceste raspisana je Javna nabava za obnovu ceste kroz Sigetac i Staru Subocku. Time će se završiti uređenje prometnica Plesmo – Nova Subocka.

U okviru radnog posjeta obišli su zajedenički i Poduzetnički inkubator PISMO specijaliziran za gaming industriju u Novskoj. Radi se o najbrže rastućem hrvatskom poduzetničkom inkubatoru koji je od svoje je sredine, Grada Novske i Sisačko-moslavačke županije, napravio središte gaming industrije. Povod za posjet bilo je otvorenje 50-e tvrtke a obilježeno je u prostoru inkubatora uz goste, partnere i brojne gamedevelopere.


Current track

Title

Artist