Završna konferencija projekta Gradskog društva Crvenog križa Novska, „Aktiviraj se i pomozi!“

Written by on 29 srpnja, 2021

U Gradskom kinu održana je u četvrtak, 29. srpnja, završna konferencija projekta Gradskog društva Crvenog križa Novska, „Aktiviraj se i pomozi!“ Kroz projekt se zaposlilo 40 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem a koje su bile prijavljene u evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s područja grada Novske.

Djelatnice su tjekom proteklih godinu dana pružale usluge potpore i podrške za 465 krajnjih korisnika starije životne dobi i osobe u teškom životnom položaju. Projekt  „Aktiviraj se i pomozi!“ započeo je 18. lipnja 2020. godine. Kroz taj projekt su zaposlene žene s područja Grada Novske, koje su educirane o osnovama zaštite na radu, a upoznate su i s temeljnim načelima Crvenog križa i Etičkim kodeksom Hrvatskog Crvenog križa kojeg su se dužni pridržavati svi zaposlenici i volonteri Hrvatskog Crvenog križa.

Partner u ovom projektu, uz Hrvatski zavod za zapošljavanje, bio je i Centar za socijalnu skrb Novska, koji i inače pruža veliku pomoć Gradskom društvu Crvenog križa Novska u provjeri statusa korisnika, odnosno o ispunjavanju uvjeta predviđenih Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava potpisanog između Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Gradskog društva Crvenog križa Novska.

Kako je istaknula voditeljica projekta „Aktiviraj se i pomozi!“, Melita Mihalić, „projekt se unatoč epidemiji i pod posebnim uvjetima kontinuirano i aktivno provodio na terenu”. Radnice u projektu „Aktiviraj se i pomozi!“ , njih 38, Gradskog društva Crvenog križa Novska završile su u Pučkom otvorenom učilištu Novska program obrazovanja i osposobljavanja žena pripadnica ciljane skupine za zanimanja slastičar i cvjećar.

Završnoj konferenciji bio je nazočan i gradonačelnik Grada NovskeMarin Piletić, koji je u svom obraćanju naglasio važnost smanjivanja društvene isključenost osoba starije životne dobi, te je izrazio suosjećanje sa starijim osobama koje s radošću očekuju dolazak radnica koje svojim dolaskom u njihove domove smanjuju osjećaj usamljenosti. Također najavio je i nastavljanje projekta „Zaželi” već ove jeseni.

Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa NovskaZoran Prpić, istaknuo je da se projekt provodio od samog početka u otežanim uvjetima radi epidemije koronavirusa, te da je u svakom trenutku bilo važno sačuvati zdravlje, kako korisnika u projektu, tako i radnica koje pružaju usluge u domovima korisnika.

Foto: Tomislav Koran


Current track

Title

Artist