Prvašići sjeli u školske klupe – nova školska godina počela uz blaže epidemiološke mjere nego lani

Written by on 6 rujna, 2021

Školsko zvono označilo je danas početak nove školske 2021./2022. godine za gotovo 460.000 učenika osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske, među njima je i oko 37.000 prvašića koji će prvi put sjesti u školske klupe.

U OŠ Novska učenicima „A“ smjene nastava je započela u 8 sati, dok učenicima „B“ smjene nastava započela u 14 sati. Nastavni sati, za vrijeme proglašenja epidemije, trajat će 40 minuta kako bi se osiguralo vrijeme za  dezinfekciju škole između smjena. Nova nastavna godina je počela uz blaže epidemiološke mjere, no pitanje je za svakog ravnatelja je koliko će ih moći provoditi. U OŠ Novska organizirali su se da učenici u višim razredima ne moraju nositi maske.

Doček za učenike prvih razreda, njih ukupno 90, održan je u Područnoj školi Brestača u 9 sati, u Područnoj školi Bročice u 10 sati, u Područnoj školi Stari Grabovac u 11 sati, te u Matičnoj školi u 12 sati, u dvorištu, kod Sunčane učionice.

Doček novih prvašića, njih čak 29, u Katoličkoj osnovnoj školi Novska održan je danas u 10 sati. Ispred ulaza u školu dočeli su ih učiteljice, a nakon programa dočeka, uputili su se u svoju učionicu gdje su se pobliže upoznali s drugim potrebnim sadržajima. Poneli su sa sobom praznu školsku torbu, a vratili su se kući s punom novih knjiga.

Od sutra nastava za sve učenike počinje u 7,30 sati po rasporedu koji je svaki učenik dobiti prvoga dana škole. Produženi boravak će prvoga nastavnog tjedna biti organiziran samo za učenike 2. i 3. razreda, dok učenici 1. razreda započinju s produženim boravkom u ponedjeljak, 13. rujna

Foto: Željko Sajko


Current track

Title

Artist