Provedite Dan obitelji u Parku prirode Lonjsko polje

Written by on 10 svibnja, 2022

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15. svibnja 1994. godine pod sloganom “Obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece”.

U današnje vrijeme užurbanog života posebnu pažnju usmjerite na obilježavanje Dana obitelji, ovaj dan posvetite svojima najmilijima i provedite ga u Parku prirode Lonjsko polje u subotu 14. svibnja 2022. godine. Obilježite svoje zajedništvo, vezanost i ljubav u zajedničkim aktivnostima koje je Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje pripremila za vas.


U Park prirode Lonjsko polje možete ući na tri ulaza: Krapje, Čigoč ili Repušnica, a u svakome od njih očekuje Vas različit bogat program. U Krapju sudjelujte u tradicijskim igrama za cijelu obitelj, izrazite svoju kreativnost na radionicama, najmlađi se mogu okušati u jahanju, zavrtiti se na starinskom vrtuljku, a svi zajedno savladajte strah od visine ploveći balonom iznad Lonjskog polja i doznajte tajne povijesti vojne krajine. U Krapju vas očekuje i bogata gastro ponuda kojoj malo tko može odoliti; Funky food i tradicionalne pogačice. Kako bi se Vaš mali tim dodatno iskazao, imate priliku sudjelovati u kvizu za cijelu obitelj, a cijeli program vodit će poznati voditelj i pjevač Saša Lozar.

U Repušnici, osim potezanja užeta, skakanja u vrećama ili jahanja konja, najmlađi će otkriti velike mađioničarske tajne i postati mali vatrogasci, a nakon toga svi mogu uživati u ribljim delicijama.

Poželjeli ste napraviti vlastitu lutku? Sada je prava prilika za to! Posjetite Čigoč i izradite vlastite lutke na lutkarskoj radionici.

Osim navedenog programa, posjetitelji mogu unajmiti bicikle i kanue, saznati zanimljivosti o Lonjskom polju na edukativnim šetnjama te se provozati vlakićem, brodićem ili čamcima na solarni pogon.
Za sve navedeno je potrebna najava na broj telefona: 044 672 080.

Obilježite Međunarodni dan obitelji u Parku prirode Lonjsko polje, neka ovaj dan bude poseban vama i vašoj obitelji!
Ako već niste, postanite korisnik E – dječje kartice Mudrice i ostvarite dodatne pogodnosti za cijelu obitelj.

Tekst: Arijana Jurić, Park prirode Lonjsko polje / Foto: Tamara Josić


Current track

Title

Artist