PREDSTAVLJEN PREDIZBORNI PROGRAM: NOVSKA U KOJU VJERUJEMO SKRBI O STARIJIM SUGRAĐANIMA

Written by on 14 travnja, 2021

U ponedjeljak 12.04.2021., u galeriji Pučkog otvorenog učilišta u Novskoj, gradonačelnik i kandidat Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske seljačke stranke za gradonačelnika Novske na predstojećim lokalnim izborima Marin Piletić, predstavio je predizborni program #Novska u koju vjerujemo grad je koji skrbi o starijim sugrađanima.

„Nastavljamo sa svim mjerama koje smo provodili, ali ih u narednom mandatu poboljšavam i širimo“, naglasio je Piletić. Spremno je povećanje naknade umirovljenicima, pa će tako mjesečna naknada iznositi 200 kuna, uređuje se Dnevni centra za starije, koji će se nalaziti u prostorijama nekadašnje upravne zgrade novljanskih komunalnih tvrtki, nastavljamo sa skrbi kroz program Zaželi, i otvaramo dom za starije.

Siniša Kesić, predsjednik HSS-a u Novskoj te kandidat za zamjenika gradonačelnika, naglasio je važnost projekta Zaželi kojim je zaposleno gotovo 150 dugotrajno nezaposlenih žena, dok je više od 1300 starijih sugrađana dobilo potrebnu pomoć u kući. Projekt je prije nekoliko tjedana ušao u drugu fazu te pozitivnih dojmova korisnika kojima je upravo ovakva pomoć trebala ne nedostaje.

„Svjesni smo da ne žele svi stariji sugrađani sještaj u domu, žele ostati u svojoj kući, pa smo im ponudili i opciju da dobiju pomoć kroz projekt Zaželi. Uredit ćemo im i prostor namijenjen samo njima, Dnevni dom za starije, ali to nije kraj. Ovo je početak nastajanja Doma za starije.“, izjavio je Piletić.


Current track

Title

Artist