Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila Novsku

Written by on 17 prosinca, 2019

Nakon što je presijecanjem vrpce predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović svečano otvorila novu poslovnu zgradu tvrtke  „Vodovod“ Novska d.o.o., polaganjem kamena temeljca označila je početak radova na novoj investiciji u Poduzetničkoj zoni „Novska“: pogonima za uzgoj  mikroalgi tvrtke „Phyox“ d.d.

”U samom srcu Hrvatske u Novskoj, u gradu nekada toliko devastiranom ratnim razaranjima, suradnja privatnog i javnog sektora neizostavna je i važna karika u gospodarskom rastu i razvoju. Važno je  pozdraviti i podupirati ovaj zajednički smjer ka stvaranju boljeg i uspješnijeg života za sve Novljane”,  istaknula je Kolinda Grbar Kitarović,  dodala je kako „s jedne strane imamo uložen javni novac, a s druge strane privatnu poduzetničku inicijativu“.

Također, naglasila je i kako se „ostvaruje ono o čemu je govorila proteklih pet godina, a to je da Hrvatska može postati jedna od najrazvijenijih država Europe, u kojoj svi zajedno radimo za opći boljitak i dobro svakog hrvatskog čovjeka“.

Direktor tvrtke VodovodMario Filipović, kaže kako je s 2,5 milijuna kuna vlastitih sredstava uređena zgrada, najavio je i nove aktivnosti, gradnju skladišnih i garažnih prostora, ali i ugovor koji će potpisati ovaj tjedan s tvrtkom koja će raditi na izgradnji kanalizacijske i vodoopskrbne mreže, poslovima vrijednim 72 milijuna kuna.

”Otvaranjem upravne zgrade je početak realizacije projekta aglomeracije i nosi i nova zapošljavanja ”, istaknuo je Filipović.


Current track

Title

Artist