Potpisani Ugovori na temelju Javnih poziva za dodjelu potpore male vrijednosti

Written by on 10 rujna, 2021

U petak, 10. rujna u Maloj vijećnici potpisani su Ugovori na temelju tri Javna poziva za dodjelu potpore male vrijednosti temeljem Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske za 2021. – 2025. godine i to za Mjeru 1. Očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja, Mjeru 2. podmjeru 2.1. Potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom potporom HZZ-a te za Mjeru 2. podmjeru 2.2. Potpora za poduzetnike početnike s ostvarenom potporom HZZ-a u sektoru gaming industrije. Ugovore sa postojećim i novim poduzetnicima potpisao je gradonačelnik Marin Piletić.

Ugovor za Mjeru 1. potpisali su „Postolar Mirko”, postolarski obrt, vlasnik Mirko Šarec, „Tiskara Roka”, vlasnik Roland Veble i Radionica za obradu drva „Dinex”, vlasnik Zoran Savić. Iznosom potpore od 30.000,00 kuna Grad Novska sufinancira ulaganje u izgradnju i rekonstrukciju poslovnih prostora, ulaganje za nabavku strojeva i opreme za poslovnu djelatnost i sufinancira trošak poslovanja za tradicionalnu i manje dohodovnu djelatnost – postolar. ilj je kroz sufinanciranje troškova pridonijeti podizanju kvalitete tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja.

Ugovor za Mjeru 2. podmjeru 2.1. potpisan je s obrtom „Salfex”, Vlasnik Ante Tutić, a iznosom ove potpore od 18.981,88 kuna Grad Novska sufinancira nabavu opreme za obavljanje djelatnosti.

Ovim potpisivanjem za Mjeru 2. podmjeru 2.1. Grad Novska dobio je novog obrtnika i jedno novo radno mjesto. Cilj ove mjere je kroz sufinanciranje troškova za ulaganje i razvoj djelatnosti mikro, malog i srednjih poduzetnika i obrtnika potaknuti otvaranje novih subjekata.

Ugovor za Mjeru 2. podmjeru 2.2. potpisan je također s jednim poduzetnikom početnikom u sektoru gaming industrije u vrijednosti od 44.662,15 kuna. Radi se o obrtu „Sajko Combinations,” obrt za specijalizirane dizajnerske djelatnosti, vlasnik Antonio Sajko. Iznosom od 44.662,15 kuna Grad Novska sufinancira kupnju opreme i trošak plaće za pokretanje novog start up-a. Ovim potpisivanjem za Mjeru 2. podmjeru 2.2. Grad Novska dobio je jednog obrtnika i jedno novo radno mjesto. Cilj ove mjere je kroz sufinanciranje troškova za ulaganje i razvoj djelatnosti mikro, malog i srednjih poduzetnika i obrtnika potaknuti otvaranje novih subjekata.

Foto: Tomislav Koran


Current track

Title

Artist