Potpisan Ugovor za uređenje nove površine za odlaganje otpada za slijedećih pet godina

Written by on 20 kolovoza, 2021

Gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić je u petak, 20. kolovoza potpisao Ugovor o izvođenju radova na 4. etapi sanacije odlagalište otpada Kurjakana s članom Uprave tvrtke OPERA GROUP d.o.o. Srećkom Babićem. Ugovor se odnosi na izgradnju odlagališne plohe 2 na površini cca 0,57 ha koja obuhvaća izgradnju donjeg brtvenog sustava za odvodnju procjednih voda i izgradnja obornog kanala oko nove kazete.

Gradonačelnik Piletić istaknuo je da se radi o novoj površini za odlaganje miješanog komunalnog otpada. – Regionalno odlagalište otpada Šagulje neće biti zasigurno dovršeno u dogledno vrijeme, te s ovim radovima dobija se nova uređena površina za odlaganje otpada za slijedećih pet godina, rekao je gradonačeknik Piletić, dodavši da radove financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 90%, a Grad Novska u iznosu od 10%.

Osim toga najavljena su potpisivanja dva nova ugovora, prvog koji će omogućiti tvrtci Novokom nabavu novog radnog stroja za sabijanje otpada, te drugog kojim će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u 100% iznosu financirat će uređenje odlagališta za građevinski otpad.

Iznos radova je 1.663.439,38 kn, a tvrtka OPERA GROUP je na natječaju izabrana kao najpovoljnija ponuda. Direktor Babić istaknuo je da je rok za izvođenje radova 5 mjeseci, a očekuje se da radovi započnu u slijedećih 30 dana, nako ishođenja potrebnih dozvola i garancija.


Current track

Title

Artist