Poduzetnički inkubator PISMO na popisu 27 europskih digitalnih inovacijskih hub-ova

Written by on 25 studenoga, 2021

Poduzetnički inkubator PISMO našao se na karti europskih digitalnih inovacijskih hubova. Projekt “DIHWORLD” okupio je 27 centara koji podržavaju inovacije te potiču korištenje naprednih digitalnih tehnologija implementirajući ih u poslovanje malih i srednjih poduzeća, te tako povećavaju njihovu konkurentnost i potiču izlazak na globalno tržište.

Panel “Od ideje iz garaže do uspješnog start up-a”, koji je održan 24. studenog 2021. godine, okupio je mlade snage inkubatora PISMO koji su svoje ideje razvili upravo u prostoru inkubatora.

Mentor Dominik Cvetovski provodi edukaciju o izradi videoigara kroz program Unity u inkubatoru PISMO te napominje kako polaznike edukacije savjetuje da prvo nauče istražiti tržište i analiziraju kome njihov proizvod treba, odnosno ciljne skupine, a tek onda krenu u realizaciju ideje. To su učinili i Stefan Vedrina iz tvrtke Hiroma Design i Josipa Bencek iz tvrtke Grow koji su također gostovali na panelu. Nikola Višekruna, polaznik 6. generacije edukacija također je potvrdio da se na edukacijama puno vremena posvećuje učenju o poslovanju i kako biti konkurentan na tržištu.

Andreja Šeperac, voditeljica Odjela za projekte, navodi kako EU projekt #DIHWORLD provodi konzorcij CARSA (Španjolska), PriceWaterhouse Coopers Advisory (Italija), IMProve Academy (Njemačka), Innovalia (Španjolska), EURADA (Belgija), Communicación Multimedia (Španjolska) uz partnerstvo 27 regionalnih digitalnih inovacijskih hubova (među kojima je i Razvojna agencija SIMORA sa svojim digitalnim inovacijskim hubom – Poduzetničkim inkubatorom PISMOte 8 malih i srednjih poduzeća. Vrijednost projekta je 8.566.745,00 € i traje 36 mjeseci.

Photo: Tomislav Koran


Current track

Title

Artist