Otvara se učenički dom u Novskoj – prvi donosimo fotografije

Written by on 11 siječnja, 2022

Sutra, 12. siječnja u 10 sati održat će se svečano otvorenje novog Učeničkog doma Srednje škole Novska, u zgradi bivše INA-ine zgrade u centru grada. Dom je površine 704,25 m2, a Ugovorom je na upravljanje dan Srednjoj školi Novska, na rok od 15 godina, u svrhu obavljanja djelatnosti učeničkog doma pod kojom se podrazumijeva organiziranje odgojno – obrazovnog rada, smještaja i prehrane, kulturnih i drugih aktivnosti u učeničkom domu.

U učeničkom domu trenutno je smješten 21 učenik koji pohađa nastavu u Srednjoj školi Novska, za zanimanje tehničar za razvoj video igara. U učeničkom domu borave učenici iz cijele Hrvatske (Zagreba, Dugog Sela, Bjelovara, Kutinske Lipe, Starog Petrovog Sela, Kumrovca, Bekteža, Koprivnice, Vodnjana itd.).

Prvi ekskluzivno donosimo fotografije, pa u nastavku pogledajte kako je Učenički dom uređen.

Srednjoj školi Novska daje se na korištenje: u prizemlju otvoreno stubište koje vodi do ulaznog prostora s nadstrešnicom, prijamna prostorija za vratara-telefonista-pazikuću, odvojeni sanitarni prostori (muški i ženski), blagovaonica s popratnim prostorijama, garderoba za zaposlenike i spremište, na prvom katu soba za učenje te hodnik i stubište učeničkog doma, na drugom katu 17 soba za učenike s kupaonicom (s tušem, WC-om i umivaonikom), soba za dnevni boravak učenika, sanitarni prostor (muški i ženski), soba za odgajatelja i sastanke s roditeljima, prostor za pranje, glačanje i popravak rublja s prostorima za zaposlenike, soba za zdravstvenu zaštitu s kupaonicom, hodnik i stubišni prostor.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH, putem nadležnog Povjerenstva izvršilo očevid i utvrdilo da škola zadovoljava uvjete propisane člankom 92. stavak 10. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, te je 13.12.2021. donijelo rješenje kojim se Srednjoj školi Novska odobrava početak rada učeničkog doma od 03. siječnja 2022. godine.

Foto: Tomislav Koran


Current track

Title

Artist