OŠ Novska obilježila Dan sjećanja na sve žrtve Vukovara i Domovinskog rata

Written by on 19 studenoga, 2021

Učenici i učitelji Osnovne škole Novska i ove godine obilježili su Dan sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata te Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, Borova naselja, Veleprometa i Ovčare.  

Tijekom protekloga tjedna organizirane su likovne, povijesne i kreativne radionice, a najuspješniji učenički radovi predstavljeni su na izložbi u holu škole. Svi razredni odjeli su minutom šutnje odali počast ispred improviziranog oltara i zapalili svijeće u spomen žrtvama. Nakon toga su razgledali izložbu postavljenu u glavnom holu škole na kojem je tijekom cijeloga dana bila postavljena projekcija prezentacije o Vukovaru, popraćena glazbom s video spotova s najljepšim domoljubnim pjesama. Dostojanstveno i uz pridržavanje epidemioloških mjera, učenici su sa svojim učiteljima obilježili ovaj važan dan iz hrvatske povijesti. 

Tjedan sjećanja osmislile su i koordinirale knjižničarke Melisanda Masnica i Sanja Lozer u suradnji s učiteljicama Sanjom Hrvojić, Kornelijom Krnić, Marijom Dragić, Marinom Križanić te Anom Lajh.

Tekst: Snježana Kasumović i Melisanda Masnica
Foto: Melisanda Masnica i Sanja Lozer


Current track

Title

Artist