Okrunjene najbolje poduzetničke ideje – inovacije za svjetsko tržište oduševile žiri i publiku

Written by on 7 rujna, 2021

Poznati su pobjednici velikog regionalnog izbora najbolje poduzetničke ideje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, te Crne Gore. Na događaju nazvanom The finals: and now, the #CROWN održanom u dvorcu Jurjevec u Lekeniku, okrunjene su po tri najbolje ideje navedenih država čiji su predstavnici partneri prekograničnog projekta Crown.

Na poziv partnera u projektu, Razvojne agencije SIMORA, Tehnološkog parka INTERA (BIH) i Inovacijsko poduzetničkog centra Tehnopolis (CG), prijavilo se 300 mladih sa svojim poduzetničkim idejama. Kako su kandidati i njihove ideje testirane i razvijane, selekcijski postupak smanjivao je broj kandidata. Tako se u konačnici u Lekeniku za glavnu nagradu borilo 6 kandidata iz Hrvatske, 13 iz Crne Gore i 9 iz BIH. U konkurenciji hrvatskih kandidata nagradu u formi crowdfunding kampanje osvojili su Stefan Vedrina, koji je razvio Learny platformu s edukativnim materijalima za djecu, Josipa Bencek, čiji proizvod Eye hearing revolucionarno pomaže prijenos govora u tekst putem pametnih naočala za osobe s oštećenjem sluha, te Luka Soldo koji je predstavio Herbie, rješenje za oslobađanje od nikotinske ovisnosti.

Vrijedne nagrade dodjelili su Vedran Šimunović (INTERA), Ratko Bataković (Tehnopolis), te Mario Čelan (RA SIMORA) koji je uz čestitku pobjednicima naglasio usmjerenost projekta mladima s ciljem stvaranja novih radnih mjesta, a ovo je jedan od načina kako su si uz financijsku podršku projekta, ta radna mjesta sami osigurali.


Current track

Title

Artist