Održana Skupština Ogranka Matice hrvatske u Novskoj

Written by on 6 listopada, 2021

Održana je redovita skupština Ogranka Matice hrvatske u Novskoj u prostorijama Udruge umirovljenika. Uz opsežan dnevni red prisjetili smo se osnutka Ogranka 1971. godine, a onda i obnovljene skupštine 1996. Dakle, ove godine imamo dvije obljetnice: 50 godina osnutka i 25 godina rada Ogranka u samostalnoj Hrvatskoj.

Važno je istaknuti da se, uz brojna događanja (promocije knjiga, književne večeri, predavanja, koncerte), Ogranak najviše usmjerio na izdavaštvo. Tako su u proteklih 25 godina izašla 63 naslova u tri biblioteke: Zavičajni pisci, Zavičajna povijest i Zavičajne dodirnice. Naš Ogranak trenutačno okuplja dvadesetak članova. Podatci kažu da je od osnutka do danas u Ogranku djelovalo dvjestotinjak ljudi svih zanimanja – od ratara, obrtnika do liječnika, pravnika, ekonomista i profesora.

Budući da živimo u vremenima u kojima za kulturu ostaje sve manje vremena (i novca), mi entuzijasti ipak ustrajemo u želji da promičemo lijepu riječ, da istaknemo sve dobro i plemenito u našem društvu i da očuvamo prave vrijednosti od zaborava.

Neka nam je sretno sljedećih pedeset!

Danijela Pauković


Current track

Title

Artist