Održana početna konferencija projekta „Javi se, promijeni s(v)e”

Written by on 7 listopada, 2021

Početna konferencija projekta „Javi se, promijeni s(v)e! financiranog iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva „Pronađi me!” – za provedbene aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu održana je u četvrtak, 7. listopada u prostorijama Društvenog doma Paklenica, u Paklenici. Nositelj projekta je Udruga mladih Novska koja će u iduće dvije godine provodit još jedan vrlo vrijedan projekt pod nazivom „Javi se, promijeni s(v)e! u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Kutina, Lokalnom akcijskom grupom „Zeleni trokut“ i Lipičkom razvojnom i turističkom agencijom LIRA d.o.o. na području Sisačko-moslavačke i Požeško-slavonske županije.

Projekt je namijenjen jemladim osobama u dobi od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, neaktivne i trenutačno se ne obrazuju, ne educiraju niti su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje (imaju NEET status – Not in Employment, Education or Training). Projekt „Javi se, promijeni s(v)e! ukupne je vrijednosti 1.869.000,00 kuna  te je u potpunosti financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Glavni cilj projekta je omogućiti neaktivnim mladim osobama pristup tržištu rada te ih osnažiti za aktivno sudjelovanje na tržištu rada, dok je specifični cilj provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba (15-29 godina). Projektom će se ciljanoj populaciji omogućiti sudjelovanje na verificiranim programima obrazovanja, radionicama „mekih“ vještina te im osigurati uslugu mentorstva kako bi se mlade ljude osnažilo i približilo tržištu rada. Sudionici konferencije su pobliže upoznati s aktivnostima, ciljevima i očekivanim rezultatima projekta, a na kraju se obratio i čestitao na dosadašnjem radu Udrugi mladih Novska gradonačelnik Marin Piletić.

Foto: Tomislav Koran


Current track

Title

Artist