Održan Sajam obrtništva i održivog gospodarstva u Novskoj

Written by on 16 prosinca, 2019

Osamdesetak izlagača izložilo je proizvode i predstavilo svoju proizvodnju na Sajmu obrtništva i održivog gospodarstva u Novskoj. Sajam je okupio proizvođače i obrtnike, tvrtke, obrtničke radnje, Obiteljska poljoprivredna gospodarstva s novljanskog i drugih područja.

Grad Novska posljednjih tri godine bilježi rast broja novih tvrtki i obrta, uz potpore i dobru poduzetničku klimu, registrirani su deseci tvrtki, a prema evidenciji u Udruženju obrtnika Novske je više od 300 radnji. Tim porastom bilježi se i veći broj radnih mjesta.

Ovaj rast posebno je istaknuo Marin Piletić, gradonačelnik Grada Novske, na svečanom otvorenju Sajma kojim se obilježila i 81. godina od prve obrtničke izložbe u Novskoj. O poduzetništvu su govorili i Adolf Cvanciger, predsjednik OK SMŽTihomir Babić, predsjednik HGK – Županijske komore Sisak, a Sajam je otvorila Renata Ojurović, pomoćnica ministra, za šumarstvo, lovstvo i drvnu industriju.

Otvarajući Sajam, pomoćnica ministra poseban je naglasak stavila na drvnu industriju i šumarstvo, rekavši kako su ove grane „visoko na listi gospodarskih djelatnosti“.

Među izlagačima bio je i jedan od vodećih drvoprerađivača, Marijan Vukelić, vlasnik tvrtke MMM Vukelić iz Brestače. Na panelu „Kružno gospodarenje u drvnoj industriji“ Vukelić je govorio je o počecima rada ove obiteljske tvrtke. Od početaka rada u maloj pilani sa šest djelatnika do proizvodnih pogona u kojima danas radi 205 djelatnika. Vukelić uspjeh tvrtke pripisuje svojim djelatnicima, kako ih je nazvao „prekrasnim ljudima koji su moja obitelj“.

Pored navedenog, održani su i tematski paneli, „Prilike i izazovi poduzetništva u Novskoj“ i „NOVSKA – središte gaming industrije“.

Željko Gašparović


Current track

Title

Artist