Novokom uspješno proveo projekt nabave komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada

Written by on 24 prosinca, 2020

Od lipnja 2020. godine Novokom d.o.o. provodi projekt „Nabava komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada“. Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, a ukupna vrijednost projekta je 1.289.496,66 kuna, od čega 1.096.072,16 kuna bespovratnih sredstava.

Nabavljeno komunalno vozilo isporučeno je početkom prosinca, kada je održana i službena primopredaja komunalnom poduzeću Novokom d.o.o., a vozilo je namijenjeno prikupljanju odvojeno prikupljenog papira i plastike iz kućanstava na području grada Novske.

Vozilo je odmah nakon isporuke i registracije pušteno u funkciju te se svaki tjedan može vidjeti na ulicama grada Novske i okolnih naselja. Kako ističu u Novokomu, ovo je značajan projekt kojim se poboljšava kvaliteta usluge gospodarenja otpadom na području grada Novske. Osim nabave vozila, projektom se nastojalo istaknuti važnost pametnog postupanja s otpadom te poticati građane na odvajanje korisnog otpada u svojim kućanstvima, ali i na smanjenje proizvodnje otpada.

U pripremi i provedbi projekta svojim stručnim kapacitetima pomogla je i Razvojna agencija Grada Novske – NORA, a provedba projekta završila je krajem prosinca 2020. godine.


Current track

Title

Artist