Novo prodajno mjesta za preuzimanje otpadne povratne ambalaže!

Written by on 9 srpnja, 2021

Danas je gradonačelnik Marin Piletić uz direktora tvrtke Novokom Novska Tomislava Bogojevića i predstavnika tvrtke O-K-TEH d.o.o. iz Zagreba Damira Hrastića obišao reciklažno dvorište na Kurjakani i prodajno mjesta za preuzimanje otpadne povratne ambalaže .

Kako bismo bili u skladu sa važećim zakonskim propisima i na još većem raspolaganju našim građanima omogućili smo mjesto za preuzimanje otpadne povratne ambalaže od pića na lokaciji Reciklažnog dvorišta na Kurjakani. Otpadnu ambalažu od pića od potrošača preuzimamo na temelju sklopljenog ugovora s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost od 12. travnja 2021. godine, poručili su iz Novokoma.

Povratna otpadna ambalaža od pića propisana je Pravilnikom o ambalaži i otpadnoj ambalaži („Narodne novine“ br. 88/15) kojim je propisano da prilikom preuzimanja kod prodavatelja ista mora biti ispražnjena od sadržaja, ne smije biti zgnječena, uništena ili onečišćena, mora biti propisno označena bar-kodom i oznakom povratne naknade, te bar-kod i oznaka sustava povratne naknade moraju biti jasno vidljivi i čitljivi. Radi ostvarenja prava na isplatu naknade, sva ambalaža mora imati oznaku „povratna naknada 50lp“.

Preuzimanje otpadne povratne ambalaže od pića i isplata naknade potrošačima, tvrtka Novokom d.o.o. vršiti će od ponedjeljka do subote na lokaciji Kurjakana od 08:00 do 16:00 sati, osim nedjelje i blagdana.

Tvrtka Novokom d.o.o. u cilju što kvalitetnije usluge i modernizacije svojih procesa kupila je od tvrtke O-K-TEH d.o.o. iz Zagreba automatizirani aparata za sakupljanje PET, AL/FE i staklene ambalaže švedskog proizvođača „RVM Systems“ vrijednost aparata iznosi 199.500,00 kuna bez PDV-a.

Nabavom ovakvog aparata za sve građane grada Novske željeli smo omogućiti lakše, brže i kvalitetnije zbrinjavanje ambalaže u sustavu povratne naknade, te na taj način želimo još jednom potaknuti građane na veću brigu o okolišu.

FOTO: TOMISLAV KORAN


Current track

Title

Artist